Lineker: Bilo bi sjajno kada bi gej nogometaši na SP-u u Kataru izašli u javnost

SVJETSKO prvenstvo u Kataru održat će se od 20. studenog do 18. prosinca.

Главная страница » Lineker: Bilo bi sjajno kada bi gej nogometaši na SP-u u Kataru izašli u javnost

SVJETSKO prvenstvo u nogometu održat će se od 20. studenog do 18. prosinca u Kataru. Homoseksualnost je u tom zemlji i dalje zločin, a bivši engleski nogometaš te danas stručni komentator Gary Lineker rekao je kako se nada vidjeti igrače Premier lige koji će tijekom velikog natjecanja otkriti da su gej.

Za Daily Mirror rekao je kako zna dvojicu igrača iz engleskog prvenstva koji su homoseksualci i koji su bili blizu toga da to kažu u javnosti. “Bilo bi sjajno da se jedan ili dvojica tijekom Svjetskog prvenstva izašli u javnost i rekli da su gej”, rekao je Lineker. “Pouzdano znam da su neki razmišljali o tome. Nekoliko ih poznajem, ali očito nije na meni da kažem tko su.”

Podsjetimo, Jake Daniels iz Blackpoola i Australac Josh Cavallo iz Adelaide Uniteda nedavno su javnosti poručili da su gej. Linekera su pitali što misli zašto ih više ne učini isto. “Strah od nepoznatog, pretpostavljam. Možda su zabrinuti što bi suigrači mislili, iako vjerojatno već znaju”, rekao je Lineker.

“Uvijek ćeš imati nekoliko idiota”

“Ljudi kažu: ‘Ali navijači…’ A ja kažem: ‘Publika će ionako skandirati.’ Uvijek ćeš imati nekoliko idiota. No lako je meni reći jer nisam u toj poziciji”, izjavio je Lineker, koji se nadao da će priznanje Danielsa i Cavalla potaknuti ostale. Smatra će prvi igrač Premier lige koji to učini sebe učiniti tržišno zanimljivijim.

“Nadao sam se jer mnogo igrača mora živjeti u laži. Siguran sam da je jako teško. Prema onom što smo dosad vidjeli, mislim da će reakcije biti pozitivne. Da sam agent velikog nogometaša ili da je jedan od mojih igrača gej, rekao bih: ‘Budi prvi veliki igrač'”, rekao je Lineker.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.