Lovac na wonderkide nakon Turske o dvojici Hrvata: Jako važni i jako podcijenjeni

JACEK KULIG, ugledni lovac na talente koji po svijetu prati izvanserijske mlade nogometaše te o njima detaljno piše i procjenjuje ih, oduševljen je igrom dvojice hrvatskih braniča u pobjedi kod Turske.

Главная страница » Lovac na wonderkide nakon Turske o dvojici Hrvata: Jako važni i jako podcijenjeni

JACEK KULIG, ugledni lovac na talente koji po svijetu prati izvanserijske mlade nogometaše te o njima detaljno piše i procjenjuje ih, oduševljen je igrom dvojice hrvatskih braniča u pobjedi kod Turske (2:0) u drugom kolu kvalifikacija za Euro. Kulig je jedan od najboljih i najupućenijih skauta, koji mlade nogometne nade prepoznaje u ranoj dobi.

Josip Šutalo, stoperr Dinama koji je prije mjesec dana napunio 23 godine i Josip Stanišić, desni bočni Bayerna koji će to napraviti za tri dana, ne spadaju među tinejdžere, o kojima Kulig najčešće piše. Također, ovi igrači po kriterijima modernog nogometa, u kojima su i nositelji u jakim klubovima u ranim 20-ima, čak više nisu ni mladi, ali toliko su očarali slavnog skauta da im je posvetio objavu na Twitteru.

“U sjeni su Joška Gvardiola, ali Josip Šutalo i Josip Stanišić su jak, jako važni igrači za Hrvatsku. Dva iznimno podcijenjena braniča”, napisao je i dobio stotine pozitivnih reakcija na post. Dva Josipa su oduševili igrom na teškom gostovanju iako je Šutalu ovo bio tek šesti, a Stanišiću deveti nastup za Hrvatsku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.