Mađarska se vratila u nogometni vrh: već dosad su napravili nevjerojatne stvari fali im korak do završnog turnira Lige nacija

Mađarska se vratila u nogometni vrh, fali joj još jedan korak, protiv Italije, ali već su uradili čudo, svladali su Englesku dvaput, (u gostima čak sa 4:0) i sad Njemačku (1:0) u Leipzigu… Ako Mađarska bude prva u skupini i uđe u Final Four, znači da je iza sebe ostavila Italiju, Njemačku, Englesk…

Главная страница » Mađarska se vratila u nogometni vrh: već dosad su napravili nevjerojatne stvari fali im korak do završnog turnira Lige nacija

Mađarska se vratila u nogometni vrh, fali joj još jedan korak, protiv Italije, ali već su uradili čudo, svladali su Englesku dvaput, (u gostima čak sa 4:0) i sad Njemačku (1:0) u Leipzigu…

Ako Mađarska bude prva u skupini i uđe u Final Four, znači da je iza sebe ostavila Italiju, Njemačku, Englesku!

Već dosad su napravili nevjerojatne stvari, a hoće li ostvariti još taj jedan korak, koračić, vidjet ćemo večeras.

Svi padaju u nesvijest kako se to Mađarska pojavila, a mi bismo rekli da se vratila kao kometa na nogometnom nebu, neki se povijesni događaji naprosto – repetiraju, ponavljaju. S otklonom od šezdeset i više godina.

Mađarska je uvijek bila izuzetna škola nogometa, kao češka uostalom i austrijska davnih dana, a da je potom potonula u Dunav i Blatno jezero i to je istina, ali ako se vratimo u daleku 1954., finale Svjetskog prvenstva igrali su Nijemci i Mađari. Puskas i njegova družina, Grosics, Kocsis, Czibor, Hidegkuti, Lorant i da dalje ne nabrajamo bili su broj 1 svjetskog nogometa, premda su im titulu pred nosom tada uzeli Nijemci 3:2. Ali je u prednatjecanju na turniru u Švicarskoj bilo 8:3 za Mađare. Nogometni svijet poznavao je i priznavao mađarsku „laku konjicu”.

I evo lake konjice opet, ovo je već pravi galop!

Doista, kakav se to preokret dogodio u Mađarskoj da ovako bljesnu… Bili su oni i na Euru lani, ali da će ovako gaziti po svojoj „skupini smrti” nitko nije mogao očekivati.

To su oni Mađari koji su ne tako davno bili u Poljudu, svladali smo ih sa 3:0… Doduše, jesu i oni nas u Budimpešti 2:1, pa se i to uklapa u njihovu priču kako rastu. Postupno, ali sigurno.

Talijan Marco Rossi je preuzeo Mađarsku kao izbornik još 2018., uči je – taktici, vidi se da je talijanski trener sazdao obranu, da je sada čvrsta kao granit.

Kondicijski trener u stožeru Rossija bio je Luigi Gigi Febbrari, koji je potom u pola mandata otišao za Edoardom Rejom u Albaniju. Ostali su prijatelji, a sad nam Gigi (u Hajduku je bio u dva navrata) šalje poruku:

– Jeste li vidjeli kako Marco Rossi radi čuda s Mađarskom?!

I te kako… Sad je Rossija put namjerio na – Italiju, Rossiju je dovoljan bod za prvo mjesto, ali Roberto Mancini ga dolazi – pobijediti, da Italija bude prva! Kakvog li okršaja:

– Ponosan sam što sam Talijan, ali u ovih 90 minuta bit ću najveći Mađar… Što da radim drugo, to je posao… U Mađarskoj sam našao drugu domovinu i veliki uspjeh. Vidjet ćete, Mađarska nije samo Szoboszlai, mi smo momčad koja se temelji na kolektivu, dobro organizirana – ispovjedio se Marco Rossi za torinski Tuttosport.

Da, Dominik Szoboszlai (21) igra za RB Leipzig, „desetka” vrijedi 28 milijuna eura, prvo mađarsko ime, a golove daje Adam Szalai, iskusan, gol petom Nijemcima nakon kornera možda dobije i nagradu Puskas, za „naj-gol” godine.

Sad su oni – Ferenc Puskas. S njima je i „Osječanin” Laszlo Kleinheisler.

I još bod im treba protiv Talijana, da zaokruže mađarsko remek-djelo.

Zanimljivo, ni Mađarske ni Italije nema na Svjetskom prvenstvu u Katru!

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.