Mamić ne odustaje. Ima novi plan za rušenje Antolića i Barišića

PRIČA o borbi za prevlast u Dinamu dobila je novi nastavak.

Главная страница » Mamić ne odustaje. Ima novi plan za rušenje Antolića i Barišića

BITKA za prevlast u Dinamu uskoro bi mogla dobiti novi nastavak, doznajemo iz izvora bliskih klubu. Podsjetimo, sve je započelo prije desetak dana, kad je Zdravko Mamić preko sebi odanih skupštinara uspio izglasati nepovjerenje prvom operativcu kluba Krešimiru Antoliću.

Uskoro je predsjednik kluba Mirko Barišić stao na Antolićevu stranu, a Izvršni odbor je na sjednici izglasao da neće provesti odluku Skupštine. Uz to, izvor iz kluba naveo nam je da će ljudi odani Antoliću tražiti i pravnu satisfakciju jer smatraju da je Skupština prekršila svoje ingerencije.

Mamić pokušava sazvati izvanrednu skupštinu

Naime, odbjegli kriminalac iz Međugorja pokušava pridobiti 41 skupštinara, koliko je prema klupskom statutu potrebno, kako bi predsjednik Barišić bio primoran sazvati izvanrednu skupštinu. Podsjetimo, na glasanju prije desetak dana 40 skupštinara stalo je na njegovu stranu.

Međutim, on nije jedini koji lobira. To radi i suprotna strana, a izvori nam govore kako je nekoliko Mamićevih skupštinara nakon ludila na zadnjoj skupštini već promijenilo mišljenje i danas bi glasalo drukčije nego prije desetak dana.

U slučaju da Mamić uspije, Barišić je dužan u 30 dana odrediti datum izvanredne skupštine te je sazvati u narednih 60 dana. To bi značilo da mora odrediti datum do 21. siječnja, a skupštinu može održati najkasnije 22. veljače.

Odmjeravaju se snage prije izborne skupštine?

Iz te perspektive Mamićevo inzistiranje na izvanrednoj skupštini na prvu se ne čini logično jer u ožujku ionako slijedi redovna izborna skupština, na kojoj će obje struje vidjeti koliko aduta imaju. Izvori nam govore da Mamić potiče izvanrednu skupštinu kako bi vidio na koga sve može računati.

Naravno, ako Mamić održi većinu u Skupštini, imat će priliku srušiti Izvršni odbor i u njega postaviti ljude koji su mu lojalni. U slučaju da Barišić ne bude na istoj liniji, Skupština bi mu mogla izglasati nepovjerenje i zbaciti ga s funkcije. Danas ili sutra trebali bismo doznati ima li dovoljno ruku za izvanrednu skupštinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.