Maro Balić je vratarsku karijeru zaključio prije nego mu se rodio sin Nikola, koji je debitirao među vratnicama

Debi je Maro Balić imao 1987. godine. Dobro pamti, Elvis Fatović i Ognjen Kržić su prvu utakmicu za prvu momčad odigrali u Europi koji dan ranije. Bugarski Akademik je bio gost u Gružu. Igralo se pod vedrim nebom. Njih dvojica, Elvis i Ognjen, oprostili su se 20 godina poslije. Također u Europi. Pob…

Главная страница » Maro Balić je vratarsku karijeru zaključio prije nego mu se rodio sin Nikola, koji je debitirao među vratnicama

Debi je Maro Balić imao 1987. godine. Dobro pamti, Elvis Fatović i Ognjen Kržić su prvu utakmicu za prvu momčad odigrali u Europi koji dan ranije. Bugarski Akademik je bio gost u Gružu. Igralo se pod vedrim nebom. Njih dvojica, Elvis i Ognjen, oprostili su se 20 godina poslije. Također u Europi. Pobjeda protiv Akademika u Kupu pobjednika kupova, a poraz od PRO Recca u finalu Kupa prvaka u Milanu.

Maro Balić je u Milanu 2007. bio trener vratara, s Emilom Nikolićem na klupi. Htio je, kao i svi u Juga, ‘utopit‘ suce te večeri. Kakav vjetar u leđa je imao PRO Recco, pa i godinu poslije u kišnoj Barceloni, također u finalu…

Uglavnom, Maro Balić je nedugo nakon ogleda Juga i Akademika u Gružu 1987. imao debi za prvu momčad Juga u prvenstvu bivše države. Ne sjeća se protiv koga, ali zna kako je igrao do 2005. godine, kako se oprostio s naslovom prvaka Hrvatske. Jedno se ne zaboravlja, Elvis je išao u Mladost pa se vratio, Ognjen u splitski Jadran i Savonu, pa se vratio, Alen Bošković u POŠK-a, Emil Nikolić u Italiju… Maro je vazda bio vjeran Jugu, piše Dubrovački vjesnik.

Prvi trofej ne zaboravlja. Kup Hrvatske 1994., pamti prvo polufinala protiv Jadrana, pa finala protiv Mladosti. Dvije godine poslije je uzeo još jedan kup. Bio je te 1996. olimpijac. Vratio se iz Atlante sa srebrom. Na prvi naslov klupskog prvaka Hrvatske čekao je do 2000. godine. Mjesec dana prije toga uzeo je s Jugom prvi europski trofej, LEN-a kup. Godinu poslije još jedan europski trofej, ali onaj najvrjedniji – naslov prvaka Europe. Ne zaboravlja se kad je ušao umjesto Gorana Volarevića u finalu protiv Olympiaciosa…

Uglavnom, nakon 18 godina igranja za prvu momčad počeo je trenersku karijeru. Ovo mu je 18 godina kako je trener vratara. Njegovim stopama krenuo je sin Nikola, koji je u nedjelju s ostalima slavio naslov juniorskog prvaka Hrvatske. Osvojio je Nikola sa svojom generacijom bulikan toga, uvelike doprinosio uspjesima.

Dva dana poslije zadnjeg uspjeha Nikole s mlađim uzrastima, gost prve momčadi Juga bio je Solaris u Ligi za poredak od 1. do 5. mjesta u doigravanju za prvaka Hrvatske. Jugov šef struke Vjeko Kobešćak je odlučio odmoriti većinu udarnih igrača, popunio upražnjena mjesta s mlađima. Crvenu kapicu s brojem 13 dobio je 16-godišnji Nikola Balić. Ušao je u igru u zadnjih pet minuta umjesto broja jedan Tonija Popadića.

Nema tko mu nakon utakmice nije poželio da bude na kraju uspješniji od oca. Naravno, nitko sretniji od Mara ukoliko se to na kraju i dogodi.

Malo s početka, malo s kraja priče – Elvis, Ognjen i Maro skupa 1987. godine. Danas protiv Solarisa igrao je i 22-godišnji Filip Kržić, sin Ognjena. Kapetana, 26-godišnjeg Lorena Fatovića, sina Elvisa, Kobešćak je odlučio odmoriti ovu utakmicu. Nikola Balić će svoj debi pamtiti po pobjedi 11:6.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.