Marokanska legenda prije susreta sa Španjolskom oplela po Halilhodžiću: ‘S njim ne bi uspjeli napraviti ovo‘

Maroko, naš prvi suparnik na ovom Svjetskom prvenstvu, nezgodna vrsta s kojom smo odigrali nulu, došla je do osmine finala baš kao i Hrvatska. Štoviše, u krug 16 najboljih na svijetu su ušli kao prvoplasirana momčad u skupini. U osmini finala ih sada, u utorak preciznije, čeka najjači suparnik dosad…

Главная страница » Marokanska legenda prije susreta sa Španjolskom oplela po Halilhodžiću: ‘S njim ne bi uspjeli napraviti ovo‘

Maroko, naš prvi suparnik na ovom Svjetskom prvenstvu, nezgodna vrsta s kojom smo odigrali nulu, došla je do osmine finala baš kao i Hrvatska. Štoviše, u krug 16 najboljih na svijetu su ušli kao prvoplasirana momčad u skupini. U osmini finala ih sada, u utorak preciznije, čeka najjači suparnik dosad – Španjolska. No, dotad je Maroko u transu, slavi svoje nogometaše, trenere, navijače. Jednostavno, “sve je super i sve je za pet ak‘ si Marokanac i voliš nogomet”. I da, ako ne voliš Vahu!

Navodno ga ondje ne vole, odnosno barem oni koji imaju pristupa medijima, koje se nešto pita itd. Vaha je dakako Vahid Halilhodžić, poznati i priznati BiH trener koji je u konačnici odveo Maroko na SP u Katar, da bi ga onda smijenili koji mjesec prije prve utakmice i instalirali nekog “svojeg”, domaćeg trenera. I sad, kako ih zasad dobro ide, onda se koristi svaka prilika gotovo da se malo podbada bivšeg izbornika, pišu Sportske novosti.

Primjerice, izvjesni Karim El Ahmadi, bivši marokanski reprezentativac za tamošnje tiskovine veli:

– “Svi igrači su oduševljeni novim izbornikom, te se osjećaju bolje i slobodnije. Atmosfera među reprezentativcima je ugodnija, a takav nije bio slučaj s Vahom. Ne bi ni uspjeli napraviti ovo što smo dosad učinili”.

Halilhodžić koji je pristalica reda i rada u momčadi, čime ne tvrdimo da reda i rada nema sada, je za svojeg mandata iz momčadi otjerao najveću marokansku zvijezdu Hakima Ziyecha, koji uistinu jest najbolji njihov nogometaš. Kada j izabran novi izbornik, Walid Regragui, prvo što je učinio, vratio je Ziyecha u reprezentaciju. Sadašnji izbornik sada ga hvali do neba. Ziyecha dakako, ne valjda Vahu, ako ste pomislili.

– “Znate, ovaj čovjek je nevjerojatan. Vratio se duh reprezentacije s njegovim povratkom. Mnogi o njemu govore da je lud i da ne može pomoći reprezentaciji i da je netko koga je teško nadzirati, ali to nije tako. Kada mu pružite ljubav i povjerenje, on bi za vas poginuo. To je ono što sam mu dao. Vratio je vjeru meni i navijačima Maroka jer su mnogi željeli da se vrati u reprezentaciju i on to zna. Vidite da je Ziyech drukčiji igrač u reprezentaciji. On je naš vođa. Uloga trenera je da mu da samopouzdanje, a isto se odnosi i na ostatak stručnog stožera – dodao je sadašnji marokanski izbornik.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.