Massimo Franchi iz Torina: ‘Zadnjih godina Juve je katastrofa, nema trofeja, ispao iz Lige prvaka, kako sanirati rekordan minus od 254 milijuna eura!‘

Milijuni navijača Juventusa, razasuti diljem svijeta, trebaju se naučiti i da im postanu domaća imena u svakodnevnici dvojica aposlutno nepoznatih faca; koji u svijetu nogometa ne znače apsolutno ništa! Gianluca Ferrero, iz Torina, star 59 godina, komercijalist, veliki stručnjak revizije računa i Ma…

Главная страница » Massimo Franchi iz Torina: ‘Zadnjih godina Juve je katastrofa, nema trofeja, ispao iz Lige prvaka, kako sanirati rekordan minus od 254 milijuna eura!‘

Milijuni navijača Juventusa, razasuti diljem svijeta, trebaju se naučiti i da im postanu domaća imena u svakodnevnici dvojica aposlutno nepoznatih faca; koji u svijetu nogometa ne znače apsolutno ništa! Gianluca Ferrero, iz Torina, star 59 godina, komercijalist, veliki stručnjak revizije računa i Maurizio Scanavino, također iz Torina, 49 godina ima, dosad voditelj posla izdavačke kuće Gedi.

To su novi predsjednik i generalni direktor Juventusa i bit će izabrani 18. siječnja kad je zakazan idući sastanak Skupštine dioničara „bijelo-crnih”.

Nominirao ih je John Elkann, predsjednik FIAT-a, nakon što je – činilo se – nedodirljivi trio vodstva kluba bio prinuđen na ostavke. Podnijeli su ih njegov rođak, predsjednik kluba Andrea Agnelli, te suradnici mu Maurizio Arrivabene i Pavel Nedved.

Odluka nadasve drastična, u biti neočekivana kad je stigla iznenada u večer ponedjeljka, ali na svoj način i priželjkivana u posljednje vrijeme od mnogih pasioniranih navijača. Zatvorena je tako sjajna era nazvana „devet uzastopnih titula prvaka”.

Evo zašto je ostavka i priželjkivana. Naime, već tri godine Juventus je apsolutna katastrofa na razini rezultata (nula titula prošle sezone), a sada se čak nije ni plasirao u završnicu aktualne Lige prvaka, nego je upisao pet poraza u šest utakmica u grupnoj fazi.

A više od svega „piza” i pritišće na leđima breme sramotnog minusa, pasive u klupskoj blagajni od minus 254 milijuna eura, što je obznanjeno kad se nedavno posljednji put friško iščitavala bilanca.

I sve to nasuprot dvije injekcije dokapitalizacije u razdoblju od svega nekoliko mjeseci od čak 700 milijuna eura (300 + 400).

Napokon i taj skandal oko sumnjivih „plusvalenza”, kako se mjeri učinak u trgovanju s nogometašima, sumnjivo ostvarena pozitiva, 42 nogometaša su pod istragom napuhanih vrijednosti. Sumnja se u kažnjivo djelo falsificiranja bilance na razini 155 milijuna eura nezasluženog plusa ostvarenog u razdoblju 2018. – 2021. godine.

Da ne spominjem još grijeha iz doba Agnellija tipa ispit-farsa kad se nastojalo na brzinu i na prevaru dobit putovnicu za Urugvajca Suareza i preko veze isposlovati da položi ispit iz znanja talijanskog u Perugiji što bi bilo bitno za dobivanje putovnice Italije, odnosno Europske unije. No, sve je brzo razotkriveno, pa niti je Suarez dobio putovnicu, niti je postao član Juventusa.

Napokon, bili smo svjedoci užasno nespretnog djelovanja na liniji inzistiranja na europskoj Super Ligi sa čime se nije dobilo ništa osim raskola na relaciji s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA koji je Agnellija držao kao brata, bliskog prijatelja, e da bi se sasvim razišli…

Sad se okreće nova stranca u povijesti Juventusa. Otvara se novo poglavlje. S nadom da se može brzo očistiti, izglancati imidž kluba koji je teško oblaćen uz navedene primjere, uz djelovanje trojice, rekao bih, nekvalificiranih funkcionera!

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.