Mate Kalajžić nakon uvjerljive pobjede Splita, upozorava: ‘Ne smijemo više ovako ulaziti u utakmicu‘

Poslije domaćeg trijumfa protiv Alkara 91:67 trener košarkaša Splita Srđan Subotić bio je zadovoljan zbog šeste pobjede ‘žutih‘ u nizu u svim natjecanjima, ali teže je njegova momčad došla do bodova nego što konačan rezultat možda sugerira. – Bilo je dosta teško, nakupilo se svega zbog velike potroš…

Главная страница » Mate Kalajžić nakon uvjerljive pobjede Splita, upozorava: ‘Ne smijemo više ovako ulaziti u utakmicu‘

Poslije domaćeg trijumfa protiv Alkara 91:67 trener košarkaša Splita Srđan Subotić bio je zadovoljan zbog šeste pobjede ‘žutih‘ u nizu u svim natjecanjima, ali teže je njegova momčad došla do bodova nego što konačan rezultat možda sugerira.

– Bilo je dosta teško, nakupilo se svega zbog velike potrošnje i teškog ritma. Jako smo loše ušli u utakmicu i nekim čudom smo na poluvremenu vodili šest razlike (49:43, nap.a.). Kada smo u nastavku malo dodali gasa i bili koncentriraniji u nekim detaljima, onda se utakmica prelomila. Ako Alkar nastavi ovako kao u zadnjim kolima i danas ne bi trebao imati problema oko ostanka u ligi – rekao je trener Subotić.

Jedan od najboljih od ‘žutih‘ Mate Kalajžić (21 poen, 6 skokova i 3 asistencije) je naglasio.

– Čestitam Alkaru, uveli su nas u probleme da se možda potrošimo više nego što smo trebali, ali pokazali smo da smo bolji. Ne smijemo više ovako loše ulaziti u utakmicu, unese to nepotrebnu nervozu u momčad. U dobrom smo ritmu i samo tako trebamo i nastaviti – poručio je Kalajžić.

Trener Sinjana Luka Bujas je istaknuo.

– Split je u ovom trenutku preveliki zalogaj za nas, ipak igraju rang iznad. Većinu utakmice smo bili u pritisku, ali njihova kvaliteta i veća širina je presudila. Rezultat na koncu možda i nije realan s obzirom kako je sve izgledalo tridesetak minuta. Možda bi 10-15 koševa bila realnija razlika ovog susreta, ali ova konačna razlika je i realna između ove dvije momčadi. Presudio je napadački skok Splita, 19 ofenzivnih skokova domaćina.

Razigravač Alkara Lovre Bašić je odmah nakon susreta bio na sličnom tragu.

– Čestitam Splitu na pobjedi, ali i našoj momčadi na dobrom otporu do zadnje četvrtine. Split je sigurno kvalitetniji, ima veću širinu. Borili smo se koliko smo mogli. Najveći nam je problem bio obrambeni skok.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.