Mate Kalajžić zabio je 24 poena u uvjerljivoj pobjedi ozljedama oslabljenog Splita nad Furnirom: ‘Vraćam se u formu‘

Mate Kalajžić bio je najbolji od „žutih” u 90:73 pobjedi Splita nad Furnirom na Gripama. Kalajžić je zabio 24 poena (trice 3/4, šuta za dva 7/8), od čega čak 14 u drugoj četvrtini. – Dopustili smo im na početku da nas uvale u neku nervozu, ali hvala Bogu prešli smo brzo preko toga i uspjeli smo u na…

Главная страница » Mate Kalajžić zabio je 24 poena u uvjerljivoj pobjedi ozljedama oslabljenog Splita nad Furnirom: ‘Vraćam se u formu‘

Mate Kalajžić bio je najbolji od „žutih” u 90:73 pobjedi Splita nad Furnirom na Gripama. Kalajžić je zabio 24 poena (trice 3/4, šuta za dva 7/8), od čega čak 14 u drugoj četvrtini.

– Dopustili smo im na početku da nas uvale u neku nervozu, ali hvala Bogu prešli smo brzo preko toga i uspjeli smo u namjeri da utakmicu prelomimo što ranije da se odmorimo za FMP – rekao je Kalajžić čija momčad je u ponedjeljak navečer gost FMP-a u AdmiralBet ABA ligi.

O svojoj predstavi je kazao.

– Radim, bit će to sve bolje i bolje. Vraćam se u formu – potvrdio je Kalajžić.

Trener Splita Srđan Subotić je naglasio.

– Odigrali smo u većem dijelu dobru utakmicu. Na početku smo napadački krenuli malo tromo. Dogovorili smo da ćemo iz obrane pokušati trčati u leđa, biti malo brži, tu smo na početku zakazali. Kasnije kada smo bili agresivniji, okomitiji, stvari su došle na svoje mjesto i mislim da smo cijelim tijekom kontrolirali susret.

Split muče ozljede, nakon Vuke ostalo je Split na duži period i bez Đoge.

– Izgleda kao još jedna teška ozljeda. Pokušavamo napraviti sve da se pojačamo. I prije nam je nedostajalo igrača, a sada će sve što dovedemo biti zamjene za njih, ne pojačavanje kadra što nam je bilo u planu – rekao je Subotić.

Trener Furnira Jeronimo Šarin je kazao.

– Apsolutno zaslužena pobjeda Splita. Mi smo najmlađa momčad lige. Dobro smo krenuli u sezonu, ali igrači moraju shvatiti da moraju željeti više. Ako naprave nešto više, onda imaju šansu dobiti ovakav Split.

Košarkaš Furnira Filip Paponja je poslije susreta rekao.

– Nismo dobro odradili dogovor iz svlačionice. Trebali smo izaći s puno većem energijom, pokazati veći „fight”. Split je svakako na razini više. Za pobjedu protiv ovakve momčadi treba puno veća energija – kazao je bivši član Cibone i Zadra Paponja.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.