Messi ispada poprilično nemaštovit: nogometaši u ugovorima traže kuće, blindirane automobile, traktore… Legendarni Brazilac tražio je dozvolu za tulumarenje

Prije koji dan su medijima, počev od španjolskih dakako, prostrujale informacije stare kojih dvije godine, ali tek sad dostupne. One o pregovorima tadašnjeg čelništva nogometnog diva Barcelone s njihovim najboljim igračem svih vremena, Lionelom Messijem, a u kojima je Argentinac iznio na stol neke o…

Главная страница » Messi ispada poprilično nemaštovit: nogometaši u ugovorima traže kuće, blindirane automobile, traktore… Legendarni Brazilac tražio je dozvolu za tulumarenje

Prije koji dan su medijima, počev od španjolskih dakako, prostrujale informacije stare kojih dvije godine, ali tek sad dostupne. One o pregovorima tadašnjeg čelništva nogometnog diva Barcelone s njihovim najboljim igračem svih vremena, Lionelom Messijem, a u kojima je Argentinac iznio na stol neke od stavki koje tražio da mu se udovolje – pišu Sportske novosti.

Osim novca, različitih bonusa, postotnih povišica i slično, Messi je zatražio da mu klub omogući privatni zrakoplov za njega i obitelj koji bi za Božićne blagdane išao doma do Rosarija u Argentini i nazad. Zatražio je i počasnu ložu na stadiona za sebe i dobrog mu prijatelja Luisa Suareza, zajedno s obitelji, dakako.

I sad, to kao zvuči ekstravagantno…Međutim, kada se sagledaju neke od stavki u ugovorima koje su tražene ili i odobrene nekih drugih nogometnih zvijezda, ispada da je Messi poprilično skroman. Ili nemaštovit. Ovisno kako će te to protumačiti. Prikupili smo neke “biserne” ugovorne stavke koje su tražili (a mnoge i dobili) poznati nogometaši.

Svake godine kuća jedna

Giuseppe Reina, njemački je nogometaš koji je 1996. potpisao za Arminiju iz Bielefelda, a u ugovor je stavio kako želi da mu klub za svaku novu sezonu kupi jednu novu kuću. Točno je tako pisalo u ugovoru – “jedna nova kuća”. Nije navedena veličina kuće i slično. Arminia je pak imala sjajnog odvjetnika koji se “uhvatio” striktno za ono što i kako piše u ugovoru te je Reina svake godine doista dobio “jednu novu kuću”. Od Lego kockica! Reina je ipak ostao u Arminiji do 1999. kada je prešao u Borussiju Dortmund. Sa sve tri Lego kuće!

Letio 2.000 km na treninge

Kamerunac Samuel Eto’o oduševljavao je u majici Barcelone, da bi onda pred kraj karijere “podebljao” malo proračun prelaskom u ruski Anži iz Mahačkale. Bilo je to godine 2011. Budući da je Mahačkala zaostala “mahala”, Eto’o ni u ludilu nije želio ondje boraviti, spavati već je tražio da živi u Moskvi. To je pak 2.000 km dalje. Klub je pristao, te je svakog dana slao zrakoplov u Moskvu po igrača za trening i vraćao ga nazad. Eto’o je tako živio 2 godine.

Bojažljivi Honda

Japanac Keisuke Honda je prije dvije godine prešao iz Milana u brazilski Botafogo. Očito silno prestrašen Brazilom i tamošnjim bandama tražio je da mu u ugovor stave na raspolaganje blindirani automobil i dva do zuba naoružana tjelesna čuvara, 24 sata dnevno dok je u Rio de Janeiru.

Gascoigne sestri osigurao ležaljku

Jedan od osebujnih likova u povijesti nogometa je svakako Paul Gascoigne, pa je onda logično da je i on na popisu potpisnika ugovora s bizarnijim klauzulama. Kada je pregovarao s Tottenhamom, tražio je od londonskih Pijetlova da njegovom ocu kupe kuću i auto. Dobro, to i nije tako posebno, ali i da sestri kupe ležaljku za sunčanje!? Učinjeno.

Dajte mi traktore!

Moise Kean je talijanski mladić (22) koji je još uvijek ugovorno vezan s Juventusom. Kada je pregovarao s torinskim klubom oko ugovora, razgovore je vodio igračev otac Biorou, inače iz Obale Bjelokosti. On je tražio da mu klub, ako žele sina mu vlastitog, kupe 5-6 traktora. Za njegovu farmu u Africi. Talijani nisu udovoljili ovom zahtjevu.

Ne može bez prijatelja

Neymar je kao 21-godišnjak došao u Barcelonu 2013. i jasno, kao i svakom Brazilcu, silno mu je nedostajala domovina. Kako bi to nekako kompenzirao, zatražio je od kluba da Barca svaka dva mjeseca plati povratni let za nekog od Neymarovih prijatelja iz Brazila. Unatoč potpisanim milijunima, nije ni pomislio sam platiti troškove puta svojim prijateljima koje tako “silno voli i nedostaju mu”.

Helikopter i pogled na Korziku

Odličan napadač Emmanuel Adebayor u ljeto 2016. je pregovarao s Lyonom. Ne samo o novcu. Tražio je apartman s pogledom na Korziku, helikopter i osobnog kuhara. Da, i majicu s brojem 10 koja je pripadala Lacazetteu. Nije prošlo. Ni majica, ni helikopter, ni Korzika, a bogami ni osobni kuhar.

Kraljevski zahtjev Ronaldinha

Ronaldinho je apsolutni kralj! Njegov ugovorni zahtjev nam se daleko najviše sviđa, u biti oduševljava. On nije tražio ni novac, ni zrakoplove, automobile, dijamante i čuvare, legendarni Brazilac je tražio klupsku dozvolu za… tulumarenje! Kada se 2011. Ronaldinho vratio u svoj Rio, odnosno Flamengo tražio je da mu u ugovor bude stavljena klauzula kojom mu klub dopušta, doslovno – dva tuluma tjedno! Upalilo je, Flamengo je odobrio. Nisu baš ni zažalili jer je jedan od najboljih tehničara i umjetnika u kopačkama u 44 utakmice postigao 19 golova!

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.