Mladi borac iz Tadžikistana u pobjedničkom debiju u UFC-u ugrizao protivnika za prst

NURULLO ALIEV popravio je profesionalni omjer na 9-0 nakon debija u UFC-u.

Главная страница » Mladi borac iz Tadžikistana u pobjedničkom debiju u UFC-u ugrizao protivnika za prst

TADŽIKISTANSKI borac Nurullo Aliev, jedan od najvećih MMA talenata na svijetu, debitirao je u UFC-u i ostvario devetu uzastopnu pobjedu karijere tijesnom većinskom odlukom sudaca, a neizvjesnosti je pridonio incident iz prve runde, u kojem je navodno ugrizao protivnika za prst, zbog čega mu je glavni sudac oduzeo jedan bod.

Aliev se u debiju u najpoznatijoj svjetskoj MMA organizaciji borio s Brazilcem Rafaelom Alvesom, koji se u donjoj poziciji na tlu pokušavao rukama odgurnuti od glave Tadžikistanskog Orla, a prsti su mu pritom dospjeli do protivnikovih usta. Uto je Brazilac napravio grimasu i požalio se sucu da ga je protivnik ugrizao.

Pregledavala se snimka i Alvesovi prsti

Borba je zaustavljena, a sudac Mark Smith konzultirao se s predstavnicima komisije, koji su pregledali snimku, ali zbog kuta snimanja nije se moglo sa sigurnošću reći je li do ugriza zaista došlo. Unatoč tome, sudac je Alievu oduzeo bod nakon što je pregledao Alvesove prste i tražio tragove ugriza.

Aliev je naposljetku pobijedio na bodove, a jedina razlika je u tome što bi mu bez oduzetog boda pobjeda bila jednoglasna. Ovako su dva suca bodovala borbu 29-27, a jedan 28-28.

S 22 godine Aliev je peti najmlađi borac u UFC-ovu rosteru i prvi Tadžikistanac koji je ostvario pobjedu pod okriljem te organizacije. Uspoređuju ga s legendarnim Khabibom Nurmagomedovim, ne samo zbog iste lake kategorije i sličnog zemljopisnog porijekla nego i zbog fizičke sličnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.