Mladi hrvatski reprezentativac napadnut u Italiji, trojica ga dočekala u zasjedi

Mladi hrvatski reprezentativac do 21 godine Roko Jureškin, koji je krajem ožujka sudjelovao u dvije posljednje utakmice koje je vodio Igor Bišćan, prijateljskim dvobojima s Izraelom i Engleskom, u utorak je doživio veliku neugodnost. Jureškin, 22-godišnji veznjak koji igra u talijanskom drugoligašu…

Главная страница » Mladi hrvatski reprezentativac napadnut u Italiji, trojica ga dočekala u zasjedi

Mladi hrvatski reprezentativac do 21 godine Roko Jureškin, koji je krajem ožujka sudjelovao u dvije posljednje utakmice koje je vodio Igor Bišćan, prijateljskim dvobojima s Izraelom i Engleskom, u utorak je doživio veliku neugodnost. Jureškin, 22-godišnji veznjak koji igra u talijanskom drugoligašu Beneventu na posudbi iz Pise, napadnut je iz zasjede tijekom poslijepodnevnih sati. Jureškin je vozio automobil nakon treninga kad su ga trojica napadača zaustavila i napala na ulicama Beneventa, a jedan od njih udario ga je u lice, prenose talijanski mediji. Potom su pobjegli, a Jureškin je otišao na policiju i prijavio napad te potražio pomoć kod klupskih liječnika. Policija se bacila u potragu za akterima tog kukavičkog čina…pišu Sportske novosti.

– Osuđujemo počinitelje ove nasilne geste. Ponašanje nekih pojedinaca ne može dovesti u pitanje sportski duh Beneventa. Pozivam sve navijače da u miru proživimo završnicu prvenstva. U ime grada ispričavam se Jureškinu zbog ovog napada – kazao je gradonačelnik Beneventa Clemente Mastella.

Mediji nagađaju da se napad dogodio zbog nezadovoljstva igrama Beneventa, koji je nakon 32 odigrana kola na posljednjoj poziciji i izvjesno je njegovo ispadanje u treći razred talijanskog nogometa. Jureškin se u četvrtak oglasio preko Instagrama:

– Želim vas samo kratko obavijestiti i reći da sam dobro nakon incidenta koji se dogodio prije dva dana, cijenim sve poruke zabrinutosti i ljubavi. Srećom, ništa se ozbiljnije nije dogodilo. Nisu to baš neki hrabri ljudi koji nekoga udare i pobjegnu. U novinama su malo pretjerali u opisu, svi koji me poznaju znaju da me ovakve stvari ne mogu ni uplašiti niti uznemiriti. Sada se okrećemo važnijim stvarima i fokusirat ćemo na sljedeću utakmicu koja je ispred nas.

A pred Beneventom je u subotu Reggina, koja mu je također poslala poruku podrške:

– Mislima smo uz Jureškina i izražavamo mu maksimalnu solidarnost. Jedva ga čekamo vidjeti i zagrliti u Beneventu.

Jureškin je dijete Hajduka, bio je član i Adriatica, Primorca i Dugopolja te slovačkih klubova Sereda i Žiline, a u srpnju 2022. angažirala ga je Pisa. Od veljače je u Beneventu gdje se nije naigrao, upisao je tek pet nastupa, a u posljednja tri kola nije ulazio s klupe.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.