MMA borac (30) pao u nemilost čečenskog vođe Kadirova pa pronađen mrtav u stanu

ZASAD nije jasno jesu li dva događaja povezana.

Главная страница » MMA borac (30) pao u nemilost čečenskog vođe Kadirova pa pronađen mrtav u stanu

ČEČENSKI MMA borac Abdul-Kerim Edilov pronađen je mrtav u svom stanu, a tamošnje vlasti zasad nisu objavile uzrok smrti. Ta činjenica izazvala je burne reakcije javnosti jer se radi o borcu poznatom po tome što je bio miljenik čečenskog vođe Ramzana Kadirova.

Edilov je bio sjajan MMA borac, ali se u najvećoj promociji na svijetu, UFC-u, nije borio jer ga je ta organizacija otpustila zbog bliskih veza s Kadirovim, ali i zbog njegovog odnosa prema LGBT zajednici o kojoj je često imao skandalozne izjave, kao i mnogi čečenski borci.

Pao u nemilost pa pronađen mrtav

Do te je mjere bio miljenik Kadirova da mu je čak i sinove podučavao borilačkim vještinama, a svojevremeno je zbog “izvanrednih zasluga” postavljen za zamjenika premijera. Ipak, neposredno prije početka ruske agresije na Ukrajinu pao je u nemilost Kadirova.

Razlog tome nije poznat, ali vrlo brzo je ostao bez luksuza kojim ga je obasipao njegov dotadašnji vođa pa se povukao i javnost je o njemu malo znala sve dok nije pronađen mrtav u svom stanu. U MMA karijeri je odradio ukupno 21 borbu i ostvario je učinak od 17 pobjeda i četiri poraza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.