Može li Hrvatska do Svjetskog prvenstva ‘Dežela’ je na nogama, njihov Dončić suprotstavit će se našem Bojanu

Može li Hrvatska do Svjetskog prvenstva Dva su kola do kraja prvog kruga kvalifikacija, a pogled na poredak skupine ‘C’ nije dobar, iz našeg kuta. Zadnji smo sa smo jednom pobjedom i tri poraza. Suprotan učinak ima Finska na vrhu, dok su Slovenija i Švedska u sredini, na preostale dvije pozicije ko…

Главная страница » Može li Hrvatska do Svjetskog prvenstva ‘Dežela’ je na nogama, njihov Dončić suprotstavit će se našem Bojanu

Može li Hrvatska do Svjetskog prvenstva? Dva su kola do kraja prvog kruga kvalifikacija, a pogled na poredak skupine ‘C’ nije dobar, iz našeg kuta. Zadnji smo sa smo jednom pobjedom i tri poraza. Suprotan učinak ima Finska na vrhu, dok su Slovenija i Švedska u sredini, na preostale dvije pozicije koje uz prvu vode u daljnje natjecanje, i to polovičnim učinkom.

Hrvatska je u zadnjem trećem ‘krugu’ skupine u daleko jačem sastavu nego je to bila u prva dva, nego u prve četiri utakmice kad je kod kuće izgubila od Slovenije i Švedske, u gostima kod Finske, te izborila super važnu pobjedu kod Švedske (i to s većom razlikom nego je izgubila kod kuće).

Sad s Bojanom Bogdanovićem, Ivicom Zubcem, Mariom Hezonjom, njih, i ne samo njih nije bilo do sad u kvalifikacijama, čeka posljednji krug u kojem ide kod Slovenije, koja je također jača nego u prva dva kruga. Došao je Luka Dončić, a njegov dolazak je mobilizirao susjede, vratio se i Goran Dragić, ‘dežela’ je zbog toga na nogama, te su ulaznice za ogled susjeda prodane u tren. Gotovo 13.000 gledatelja, više od 90 posto bit će uz domaćina.

Slovenija u zadnjem krugu ima još gostovanje kod Švedske, Hrvatska dočekuje Finsku. Prije nego će krenuti večeras ogled u Ljubljani, znat će se kako je završila utakmica Finska – Švedska. Naši će navijati za Finsku, potom i za Sloveniju kad bude kod Švedske, koja, ako izgubi obje, naši i sa samo jednom pobjedom prolaze dalje. S dvije pobjede smo sigurno u idućem krugu kvalifikacija.

– Iza nas su dobre pripreme i mislim da smo jako motivirani za utakmicu sa Slovencima. No, kao i uvijek, igra će biti puno drugačija nego što je bila na pripremama za nju. Pogotovo jer suočit će se i s nama košarkaš, poput Luke Dončića za kojeg se uvijek teško pripremiti – rekao je hrvatski izbornik Damir Mulaomerović.

– Kako zaustaviti Luku Dončića? Svi moraju pomoći. Međutim, Slovenija nije samo Dončić – naglasio je Mulaomerović.

– Hrvatska ima dobru momčad. Bogdanović, Zubac i Hezonja su tri jako opasna igrača. Posebno Bogdanović, koji je vođa momčadi. Uvijek sam bio iznenađen kad sam igrao protiv njega u NBA da ga njegova momčad nije više koristila. Mislim da ćemo se na Bogdanovića morati fokusirati… – rekao je na konferenciji za novinare Dončić.

Slovenija i Hrvatska svoj 37. međusobni ogled počinju u rasprodanim Stožicama u 20.15 sati (Sportklub). Hrvatska je uspješnija – 19 pobjeda, ali zadnje tri su dobili Slovenci.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.