Mulaomerović pohvalio igrače nakon uvjerljive pobjede nad Velikom Britanijom: ‘Šariću je bila potrebna ovakva utakmica kako bi dobio samopouzdanje‘

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović nakon 86-65 pobjede protiv Velike Britanije u susretu 2. kola EuroBasketa posebno je pohvalio igrače s klupe koji su dali dodatnu energiju u drugom poluvremenu. “Čestitam igračima na igri u drugom poluvremenu. Mavra, Gnjidić i Matk…

Главная страница » Mulaomerović pohvalio igrače nakon uvjerljive pobjede nad Velikom Britanijom: ‘Šariću je bila potrebna ovakva utakmica kako bi dobio samopouzdanje‘

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović nakon 86-65 pobjede protiv Velike Britanije u susretu 2. kola EuroBasketa posebno je pohvalio igrače s klupe koji su dali dodatnu energiju u drugom poluvremenu. 

“Čestitam igračima na igri u drugom poluvremenu. Mavra, Gnjidić i Matković dali su nam toliko potrebnu dodatnu energiju da se odvojimo. Britanci su čudna momčad koja ti može zadati probleme ako joj daš igrati, a mi smo joj u prvom poluvremenu to dali”, kazao je Mulaomerović.

Upitan o igri Darija Šarića, koji je susret započeo s nekoliko pogođenih šutova s distance, Mulaomerović je odgovorio:

“Dariju je bila potrebna ovakva utakmica kako bi dobio samopouzdanje nakon što dugo nije igrao. Kada počne pogađati šutove izvana, tada može i kreirati s te pozicije te biti onakav Dario kakvoga znamo”.

Važnu ulogu u trenucima kada se utakmica “lomila” imao je Dominik Mavra koji je za 12 minuta provedenih na parketu ubacio 11 koševa.

“Cilj u ovoj utakmici je osim pobjede bio i odmoriti naše ključne igrače, jer su jučer protiv Grčke njih šestorica-sedmorica igrala više od 25 minuta.Mislim da smo u tome i uspjeli”, skroman je bio novi razigravač Splita.

Hrvatska nakon dva kola ima omjer pobjeda i poraza 1-1, a Velika Britanija je na 0-2. 

Sljedeći susret Hrvatska će igrati protiv Estonije u ponedjeljak od 14.15 sati.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.