Mundijal za one dubokog džepa: za tri dana u Dohi treba najmanje tri tisuće eura za jednu osobu. Ako idete u paru, obiteljski…

Katar – Svjetsko prvenstvo za bogate. Ili barem za one nešto dubljeg džepa. Jer onaj iznos koji se treba izdvojiti za dolazak na Mundijal i još više za boravak tamo mnogi nažalost nisu u mogućnosti sebi priuštiti. Osim da podignu kredit za odlazak na SP! Zato je između ostalog limitirana podrška Luk…

Главная страница » Mundijal za one dubokog džepa: za tri dana u Dohi treba najmanje tri tisuće eura za jednu osobu. Ako idete u paru, obiteljski…

Katar – Svjetsko prvenstvo za bogate. Ili barem za one nešto dubljeg džepa. Jer onaj iznos koji se treba izdvojiti za dolazak na Mundijal i još više za boravak tamo mnogi nažalost nisu u mogućnosti sebi priuštiti.

Osim da podignu kredit za odlazak na SP! Zato je između ostalog limitirana podrška Luki Modriću i suigračima s tribina, pored toga što kao i uvijek nedostaje ulaznica. No, njih je proteklih dana za polufinale Hrvatske i Argentine i bilo, na službenom ili na crnom tržištu. Ne mnogo, ali ih se moglo naći. A mnogi se svejedno nisu odlučivali na kupnju. Zato što se bez cca tri tisuće eura u džepu teško i pomišljalo, prelomilo na odlazak. A to je donja cifra od koje se kreće.

Još i jučer bilo je ulaznica na crno, na internetskim oglasnicima. Najskuplje su bile devet tisuća kuna komad (uz teren), ali bilo je i onih koje su se prodavale po nominalnoj cijeni, pa čak i ispod nje. Samo da se prodaju, ali nije išlo jednostavno.

Dosta će navijača danas doći ili je već sinoć stiglo čarter letovima što je najpristupačnija opcija. Plati let, cijenu ulaznice… Ali ako ćemo izračunati dolazak navijača na ovaj susret i njegov boravak u Kataru nekoliko dana, dakle cijenu leta, ulaznica, ostalih troškova, malo tko će osim “čarteraša” izaći na koncu ispod tri tisuće eura. A lako ode i mnogo iznad te cifre. Cijena hrane, pića (osim alkohola), odjeće, suvenira u Dohi je najmanja briga, “papreno” koštaju smještaj, letovi i alkohol.

U zadnjem valu ulaznice za Argentinu koje je u dodatnom kontingentu prodavao Hrvatski nogometni savez koštale su od 2925 kuna za one treće, 5395 kuna za ulaznice druge, do čak 7822 kune za karte prve kategorije. Cijena letova u Katar, kada se nakon raspleta četvrtfinala protiv Brazila put planira u posljednji trenutak, također je otišla u nebo. Ali recimo ispod šest-sedam tisuća kuna ih je teško naći, a može otići i na recimo 16 tisuća, dok je cijena direktnih letova za Dohu od deset tisuća naviše.

Kada se uz to zna da je cijena smještaja u Kataru osjetno, višestruko poskupjela prije SP-a, a zatim su cijene porasle i za vrijeme samog turnira, pa je najobičnija hotelska soba oko 300 dolara po noćenju, dolazimo od ukupne cifre koja za cca tri dana boravka u Kataru teško može biti manja od tri tisuće eura. Za jednu osobu. Ako idete u paru, obiteljski, sve to ide puta dva, tri, četiri.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.