Najbolji hrvatski borac odbio je UFC. Je li pogriješio?

U PROFESIONALNOJ MMA karijeri ima 20 pobjeda i tri poraza. Posljednju borbu izgubio je od Dricusa Du Plessisa 2018. godine. Dosad se borio u poljskoj organizaciji KSW, u kojoj je bio prvak velter i srednje kategorije.

Главная страница » Najbolji hrvatski borac odbio je UFC. Je li pogriješio?

HRVATSKI MMA borac Roberto Soldić objavio je kako je potpisao ugovor sa singapurskom borilačkom organizacijom ONE Championship. Radi se o organizaciji koja je osnovana 2011. godine i iznimno je popularna izvan Europe. Soldić je pregovarao i s UFC-om, najpoznatijom MMA organizacijom na svijetu, no ipak je odlučio da je za njega bolje prijeći u ONE.

“Želim biti prvak u različitim sportovima. Pokušat ću uzeti naslov prvaka i u MMA-u, kikboksu i u svemu u čemu mogu. To mi je cilj. Želim biti jedinstven borac, a ONE Championship mi daje priliku biti nešto posebno u ovom sportu. Želim ispisati povijest borilačkog sporta”, rekao je Soldić.

U profesionalnoj MMA karijeri ima 20 pobjeda i tri poraza. Posljednju borbu izgubio je od Dricusa Du Plessisa 2018. godine. Dosad se borio u poljskoj organizaciji KSW, u kojoj je bio prvak velter i srednje kategorije. Za Index su njegovu odluku komentirali bivši hrvatski MMA borac Igor Pokrajac i Soldićev kolega Antun Račić.

Pokrajac: Žao mi je što nije otišao u UFC

“Roberto želi postati prvak u više kategorija i u više borilačkih disciplina i zato je ova organizacija bila njegov izbor. Ako je on sretan s tim, želim mu svu sreću i uspjeh tamo. Radi se o odličnoj organizaciji, koja je najjača u Aziji, dok u Europi nije toliko popularna”, rekao je Igor Pokrajac za Index.

“On je već iskusan borac, u karijeri je odradio već dosta jakih borbi. Žao mi je što nije otišao u UFC, ali mislim da si s 27 godina nije zatvorio vrata UFC-a. Ne znam kakav mu je ugovor pa ne mogu reći sa sigurnošću. Ja sam s 29 godina otišao u UFC pa sam odradio tamo puno borbi. ONE ima jake niže kategorije i Roberto je odabrao ono što njemu najbolje odgovara”, zaključio je Pokrajac.

Račić: ONE je jednak UFC-u

“Za mene je Robertov odlazak u organizaciju ONE najbolji potez koji je mogao napraviti. Mi borci dobro znamo kako je to dobra organizacija. Ne vjerujem da je samo novac bio faktor, Roberta znam osobno jako dobro i znam kakav je borac i koliko mu znači uspjeh”, rekao je za Index Antun Račić pa dodao:

“On je jedan od najboljih na svijetu u svojoj kategoriji i to će pokazati u kojoj god organizaciji bio. U ONE-u ga čeka velika konkurencija. Uzmite primjer Demetriousa Johnsona, koji je u UFC-u pomeo sve redom i postao najveći svih vremena u nižim kategorijama i onda, kad je prešao u ONE, imao je ogromnih problema.

U UFC-u se organizacija ne odnosi baš najbolje prema svojim borcima. Oni su tamo samo broj i dobri su dok su atraktivni i dok pobjeđuju. Kao borac, a ujedno i veliki MMA fan, rekao bih da su UFC i ONE po kvaliteti boraca tu negdje, ovisno o kojim kategorijama pričamo, samo mi u Europi kroz medije više pratimo UFC.

Ukupno je, po svim pokazateljima, ONE puno gledaniji jer se prati u Aziji, gdje publika najbolje razumije i cijeni borilačke sportove. Sjetite se kad se Mirko Filipović borio u Prideu, nitko nije ni znao da postoji UFC.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.