Nakon Strasbourga i Nica otpustila trenera: Favreua je skupo stajao poraz od trećeligaša u Kupu

Vodstvo francuskog nogometnog prvoligaša Nice uručilo je otkaz švicarskom treneru Lucienu Favreu (65) nakon poraza od trećeligaša Le Puya (0-1) u Kupu. Favre je po drugi put preuzeo Nicu u lipnju prošle godine nakon što je prethodni trener Christophe Galtier otišao u Paris St Germain. Nicu je vodio…

Главная страница » Nakon Strasbourga i Nica otpustila trenera: Favreua je skupo stajao poraz od trećeligaša u Kupu

Vodstvo francuskog nogometnog prvoligaša Nice uručilo je otkaz švicarskom treneru Lucienu Favreu (65) nakon poraza od trećeligaša Le Puya (0-1) u Kupu.

Favre je po drugi put preuzeo Nicu u lipnju prošle godine nakon što je prethodni trener Christophe Galtier otišao u Paris St Germain. Nicu je vodio i od 2016. do 2018. godine, a trenirao je i Borussiju Dortmund, Borussiju Moechengladbach, Herthu, Zurich, Servette…

Nica se trenutačno nalazi na 11. mjestu Le Championnata sa 21 bodom, 23 boda manje od lider PSG-a, te sa osam bodova više od zone ispadanja.

U ponedjeljakje otkaz dobio i trener Strasbourga Julien Stephan.

Stephan je u sezoni 2021./22. doveo momčad do šestog mjesta, te su mu za dlaku izmakla mjesta koja donose nastupe u europskim klupskim natjecanjima.

No ove sezone je dobio samo jednu od 17 prvenstvenih utakmica, a od sigurne zone ili 16. mjesta dijele ih četiri boda. Za vikend je ispao u kup natjecanju od Angersa. Strasbourg zauzima 19. mjesto na prvenstvenoj ljestvici sa 11 osvojenih bodova.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.