Nakon trećeg poraza Ivan Rakitić se ispričao navijačima Seville: ‘Znamo da ćemo ovo izgurati, s ovim ritmom i vjerom u sebe‘

Sevilla je doživjela tri poraza u četiri početne utakmice španjolskog prvenstva, a njen vezni nogometaš Ivan Rakitić ispričao se navijačima u ime momčadi te poručio da će izaći iz krize. Sevilla je u subotu navečer poražena s 0:3 od Barcelone na svom stadionu Ramon Sanchez Pizjuan. – Izuzetno smo in…

Главная страница » Nakon trećeg poraza Ivan Rakitić se ispričao navijačima Seville: ‘Znamo da ćemo ovo izgurati, s ovim ritmom i vjerom u sebe‘

Sevilla je doživjela tri poraza u četiri početne utakmice španjolskog prvenstva, a njen vezni nogometaš Ivan Rakitić ispričao se navijačima u ime momčadi te poručio da će izaći iz krize. Sevilla je u subotu navečer poražena s 0:3 od Barcelone na svom stadionu Ramon Sanchez Pizjuan.

 – Izuzetno smo intenzivno ušli u utakmicu, bili dobri i imali smo neke prilike, a oni nisu znali što napraviti. No iz prve situacije kada nismo stajali dobro zabili su nam gol. Nastavili smo međutim u dobrom ritmu, ali zabili su nam i drugi gol nakon novog propusta. To je činilo razliku – izjavio je 34-godišnji Rakitić koji je proveo na terenu svih 90 minuta.

 – Nogomet nas je ovaj put jako kaznio. No to je tako utakmicama maksimalne razine gdje se svaki propust kažnjava i gdje moraš iskoristiti svaku priliku koju imaš – napomenuo je. Sevilla je prethodno izgubila s po 1:2 od Osasune i Almerije te remizirala 1:1 s Valladolidom.

– Svjesni smo da je ovo težak trenutak. Ispričavamo se svojim navijačima. Znamo da ćemo ovo izgurati, s ovim ritmom i vjerom u sebe. Sa zajedništvom. Na jednom transparentu je pisalo ‘Zajedništvo daje snagu’ i upravo tako je potrebno pristupiti – rekao je Rakitić.

Zahvalio je publici na podršci.

– Vidjela je da smo se borili. Nismo prestajali pokušavati, niti smo prestajali vjerovati u sebe. Naravno da prihvaćamo kritike i ljutnju – rekao je.

– Premda zvuči čudno što ću sada reći, ali danas smo napravili prvi korak da izađemo iz ove situacije jer smo igrali s puno intenziteta. Moramo nastaviti igrati tako – dodao je Rakitić. Sevilla, lani četvrtoplasirana u prvenstvu, u utorak će igrati prvu utakmicu u skupini Lige prvaka s engleskim Manchester Cityjem.

– Moramo razmišljati o sebi a ne o Citiju i (njegovom napadaču Erlingu) Haalandu. Ovo je drugačije natjecanje, počinjemo od nule i zato trebamo početi dobro. Sada je potrebno ostaviti prvenstvo po strani, te sam uvjeren ako uđemo jednako snažno u utakmicu da ćemo biti uspješni – zaključio je bivši reprezentativac Hrvatske.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.