Napadač Borussije Dortmund Sebastien Haller se dobro osjeća nakon tretmana raka testisa: ‘Važno je da ne izgubim previše mišićne mase, moram ostati fit‘

Napadač Borussije Dortmund Sebastien Haller izjavio je da nastavlja oporavak od raka testisa, te je poručio drugim igračima da se testiraju kako bi otkrili bolest. Halleru je prošlog mjeseca dijagnosticiran rak testisa, a nakon što je odstranjen pokazalo se da je tumor maligni. Nakon toga je otišao…

Главная страница » Napadač Borussije Dortmund Sebastien Haller se dobro osjeća nakon tretmana raka testisa: ‘Važno je da ne izgubim previše mišićne mase, moram ostati fit‘

Napadač Borussije Dortmund Sebastien Haller izjavio je da nastavlja oporavak od raka testisa, te je poručio drugim igračima da se testiraju kako bi otkrili bolest.

Halleru je prošlog mjeseca dijagnosticiran rak testisa, a nakon što je odstranjen pokazalo se da je tumor maligni. Nakon toga je otišao na kemoterapiju i sada je na rehabilitaciji.

– Dobro se osjećam, mogu dobro jesti i svaki dan kontroliram svoje tijelo. Nisam puno smršavio nakon dva tjedna, na razini sam od prije nekoliko mjeseci. To je dobar znak i nadam se da će ostati tako – izjavio je Haller.

On je kazao kako je već bio u teretani i vježbao, ali da će mu za povratak na teren trebati nekoliko mjeseci.

– Važno je da ne izgubim previše mišićne mase. Moram ostati fit. Trenutno je najvažnije da se tjelesno dobro osjećam. Glavni cilj je da zaigram pred navijačima Borussije i zabijem svoj prvi gol za momčad. To će biti lijep i emocionalan trenutak – rekao je Haller.

Bundesligaški klubovi nemaju posebne pretrage za rak, a Haller je bio treći igrač u ligi kojemu je ove godine dijagnosticiran rak testisa. Prije njega to se dogodilo u slučajevima Marca Richtera iz Herthe te Tima Baumgartla iz Union Berlina.

Haller je poručio mladim igračima da naprave krvne pretrage:

– Kod raka testisa nema simptoma i ništa ne osjećate. To se može dogoditi svakome, a posebice mladim muškarcima. Zato je važno testirati se.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.