Navijači Hajduka odali posebnu počast Jean-Michelu Nicolieru

FRANCUZ je kao dobrovoljac sudjelovao u Domovinskom ratu.

Главная страница » Navijači Hajduka odali posebnu počast Jean-Michelu Nicolieru

IME Jean-Michela Nicoliera, francuskog dobrovoljca poginulog u Domovinskom ratu, ubuduće će se nalaziti među imenima navijača Hajduka u Tematskom parku na Poljudu. Radi se o prostoru ispod zapadne tribine u kojem su na slovima koja formiraju ime splitskog kluba upisana imena navijača koji su donirali svoj novac za otkup klupskih dionica. 

Navijači Hajduka trenutno su vlasnici preko 30 posto dionica što im omogućava kontrolni paket dionica, a cilj je većinsko vlasništvo navijača. U Parku su već upisana imena nekoliko stotina donatora, među njima je i Marko Livaja, a tu su imena i mnogih pokojnika u čije su ime donirali drugi navijači ili njihove organizacije. 

Za upis imena Jean-Michela Nicoliera donirala su Društva prijatelja Hajduka iz Slavonije, točnije iz njih pet, Vukovara, Đakova, Požege, Županje i Osijeka. “Životna priča Jean-Michela Nicoliera istinsko je junaštvo, a vrijednosti koje nam je tako ostavio u nasljedstvo moraju nam biti i ponos i obaveza.

Bio je protiv nepravde, bio je ratnik, bio je prijatelj. Sve to želimo sačuvati kao uspomenu na njega i ostaviti u nasljeđe budućim generacijama”, rekli su za stranicu udruge Naš Hajduk predstavnici Hajdukovih navijača iz Slavonije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.