Navijači Liverpoola tuže UEFA-u: odvjetnici tvrde da su bili užasnuti pričama svojih klijenata koji su pokušali ući na St. Denis

Više od 1700 navijača Liverpoola podiglo je tužbu protiv Europskog nogometnog saveza (UEFA) zbog kaosa u ovogodišnjem finalu Lige prvaka u kojem je engleski klub poražen od Real Madrida u Parizu. Finale na Stade de Franceu u Saint-Denisu kasnilo je 35 minuta jer mnogi navijači Liverpoola nisu mogli…

Главная страница » Navijači Liverpoola tuže UEFA-u: odvjetnici tvrde da su bili užasnuti pričama svojih klijenata koji su pokušali ući na St. Denis

Više od 1700 navijača Liverpoola podiglo je tužbu protiv Europskog nogometnog saveza (UEFA) zbog kaosa u ovogodišnjem finalu Lige prvaka u kojem je engleski klub poražen od Real Madrida u Parizu.

Finale na Stade de Franceu u Saint-Denisu kasnilo je 35 minuta jer mnogi navijači Liverpoola nisu mogli ući na stadion s kupljenim ulaznicama. Navijači momčadi s Anfielda od UEFA-e stoga traže odštetu za psihičke i fizičke ozljede koje su pretrpjeli zbog, kako su naveli, nemara organizatora. Osim što su se tiskali na ulazima stadiona, navijači “Redsa” bili su i žrtve lopova i huligana u Parizu. 

Ljudi iz  odvjetničke tvrtke Binghams, koja zastupa neke od navijača Liverpoola, rekli su da su bili užasnuti pričama onih koji su 28. svibnja pokušali ući na stadion u St Denisu.

– Kao dugogodišnji navijač Liverpoola bio sam užasnut kad sam čuo što se dogodilo u utakmici koja je trebala biti kruna nogometne sezone. Ne samo navijači, već i moji prijatelji, članovi obitelji i klijenti koji su tog dana bili na stadionu, pričali su o strašnim scenama koje su se događale oko stadiona prije i čak nakon utakmice – rekao je jedan od odvjetnika. 

Liverpool je 28. svibnja u finalu Lige prvaka poražen od Real Madrida (1-0), a jedini pogodak postigao je Brazilac Vinicius Junior u 59. minuti.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.