Navijači QPR-a su ga prozvali utjecajnijim od Isusa. Pogledajte kako danas izgleda

MANCHESTER CITY ga je bio doveo da pomogne klubu zadržati status drugoligaša. Zabio je autogol kojim ga je poslao stepenicu niže.

Главная страница » Navijači QPR-a su ga prozvali utjecajnijim od Isusa. Pogledajte kako danas izgleda

JAMIE POLLOCK je 90-ih godina prošlog stoljeća bio igrač Middlesbrougha, Boltona i Manchester Cityja, jedno kraće vrijeme i član engleske U-21 reprezentacije. Mnogima, a posebice navijačima Cityja i QPR-a ostao je u sjećanju kao igrač najpoznatijeg nogometnog autogola u Engleskoj.

City ga je doveo 1998. godine da mu pomogne očuvati status engleskog drugoligaša, a u pretposljednjem kolu te sezone međusobnu utakmicu igrali su njegova momčadi i Queens Park Rangers. Zahvaljujući golu koji bi bio sjajan da ga je zabio u pravu mrežu, City je kraj sezone dočekao s padom u treći razred engleskog nogometa.

QPR je sačuvao svoj drugoligaški status, a nakon te utakmice navijači tog kluba proglasili su Pollocka najutjecajnijim čovjek u posljednjih 2000 godina, svrstavši ga na popis ispred Isusa Krista. Pollock je nakon karijere preuzeo obiteljski posao proizvodnje stakla, a otkako je završio karijeru držao je, ili još uvijek drži, ističe The Sun, 21 direktorsku funkciju u poslovnom svijetu.

Foto: Twitter

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.