NBA liga dala dozvolu za promjenom vlasništva: odobrena prodaja Sunsa milijarderu Matu Ishbiji

Američka profesionalna košarkaška NBA momčad Phoenix Suns, za koju igra i hrvatski reprezentativac Dario Šarić, do kraja će tjedna dobiti novoga vlasnika nakon što je odobrena prodaja kluba milijarderu Matu Ishbiji. Uz Sunse Ishbia će kupiti i WNBA ekipu Phoenix Mercury od dosadašnjeg vlasnika Rober…

Главная страница » NBA liga dala dozvolu za promjenom vlasništva: odobrena prodaja Sunsa milijarderu Matu Ishbiji

Američka profesionalna košarkaška NBA momčad Phoenix Suns, za koju igra i hrvatski reprezentativac Dario Šarić, do kraja će tjedna dobiti novoga vlasnika nakon što je odobrena prodaja kluba milijarderu Matu Ishbiji.

Uz Sunse Ishbia će kupiti i WNBA ekipu Phoenix Mercury od dosadašnjeg vlasnika Roberta Sarvera koji je bio prisiljen napustiti klub zbog optužbi za seksualno zlostavljanje desetaka zaposlenica, vikanje i psovanje radnika te korištenje rasističkog rječnika u ophođenju sa zaposlenicima. Uz Sarvera, klub će napustiti i dosadašnji predsjednik Jason Rowley koga se također optužuje za zlostavljanje.

U rujnu je Sarver suspendiran od strane NBA-a t kažnjen sa 10 milijuna dolara jer je neovisna istraga utvrdila njegovu krivnju.

Nagađa se kako će Ishbia, predsjednik i izvršni direktor tvrtke United Wholesale Mortgage, izdvojiti četiri milijarde dolara za Sunse i Mercury.

Sunsi su 2021. godine igrali finale NBA doigravanja u kojemu su izgubili od Milwaukee Bucksa sa 2-4, dok su prošle sezone nakon najboljeg omjera u ligaškom dijelu sezone ispali u drugom krugu doigravanja.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.