NBA zvijezda razbjesnila Srbiju izjavom: ‘Imamo tri Bosanca, tri Hercegovca i trojicu ne znam kako bih ih nazvao‘

Bosna i Hercegovina nije uspjela ući među četiri u svojoj skupini na Eurobasketu i stoga ide doma. Što je očito jako razljutilo Jusufa Nurkića, NBA zvijezdu i prvog igrača reprezentacije, koji je nakon svega dao dosta kontroverzne izjave, pišu Sportske novosti. Krenuo je s političkim stanjem u držav…

Главная страница » NBA zvijezda razbjesnila Srbiju izjavom: ‘Imamo tri Bosanca, tri Hercegovca i trojicu ne znam kako bih ih nazvao‘

Bosna i Hercegovina nije uspjela ući među četiri u svojoj skupini na Eurobasketu i stoga ide doma. Što je očito jako razljutilo Jusufa Nurkića, NBA zvijezdu i prvog igrača reprezentacije, koji je nakon svega dao dosta kontroverzne izjave, pišu Sportske novosti.

Krenuo je s političkim stanjem u državi.

“Znate kako to kod nas u Bosni. Imamo tri Bosanca, imamo tri Hercegovca i trojicu ne znam kako nazvao”, rekao je Nurkić što je izazvalo buru negodovanja u Srbiji.

Potom je poslao poruku sunarodnjacima u BiH.

“Idemo dalje, radit ćemo svoje, nadam se da ćete i vi u listopadu napraviti svoje na izborima, da napokon imamo zemlju koju voli BiH, da se narod osjeća Bosancima i Hercegovcima bez obzira na veru, jer to nikad nije bilo bitno. I nadam se da ćemo napraviti te promjene.”

Košarkaši BiH nisu se uspjeli domoći osmine finala u konkurenciji Slovenije, Francuske, Njemačke i Litve, iako su nadigrali Sloveniju. Međutim, to je bila “skupina smrti”.

“Kod nas je uvijek dobro ili zlo, nema između. Ponosan sam na igrače, trenere, stručni stožer. Kakve su turbulencije bile oko nas, ovo je impozantno, ponosan sam na njih. Čestitam svima koji su bili na Eurobasketu, dali smo dali maksimum i Bosna i Hercegovina može biti ponosna”, rekao je Nurkić.

Upitan o budućnosti reprezentacije bio je jasan.

“Sve počinje od Saveza. Imamo ljude koji ga vode. Puno je toga što treba napraviti prije sporta, sport je najlakši. Tko god izađe daje maksimum i više od toga. Dajte meni ulogu predsjednika i direktora Saveza, pa BiH više nikada neće imati problema ni s pripremama, ni s hotelima ni s hranom. Ako možete, ja sam spreman preuzeti sve funkcije, ako je do mene…Pokušao sam kao igrač sve napraviti, više sam izgubio nego što sam dobio… Što sve vrijedi ako četiri igrača spavaju u jednom krevetu? Ljudi, moramo shvatiti da je reprezentacija iznad svega. Nećemo napredovati, jer ovo što radimo su već čuda.”

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.