Newcastle uvodi tribinu za stajanje na svom stadionu koji bi mogao primiti oko 1.800 navijača

Engleski prvoligaš Newcastle objavio je u ponedjeljak da će testiranje tribina za stajanje na njegovom stadionu Saint James Parku početi sljedeće sezone. Newcastle je naveo da će u jugoistočnom dijelu stadiona biti postavljen dio za stajanje koji bi mogao primiti oko 1.800 navijača. Također će biti…

Главная страница » Newcastle uvodi tribinu za stajanje na svom stadionu koji bi mogao primiti oko 1.800 navijača

Engleski prvoligaš Newcastle objavio je u ponedjeljak da će testiranje tribina za stajanje na njegovom stadionu Saint James Parku početi sljedeće sezone.

Newcastle je naveo da će u jugoistočnom dijelu stadiona biti postavljen dio za stajanje koji bi mogao primiti oko 1.800 navijača. Također će biti određen i dio tribine za stajanje za gostujuće navijače. 

UEFA je prošle godine odobrila program koji će omogućiti testiranje tribina za stajanje u Francuskoj, Njemačkoj i Engleskoj. Mjesta za stajanje zabranjena su nakon tragedija na Hillsboroughu 1989. godine u kojoj je poginulo 97 navijača Liverpoola te na stadionu Furiani u Bastiji 1992. godine kada je na utakmici Bastia – Marseille poginulo 19 osoba u rušenju improvizirane tribine.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.