Ngannou otkrio zašto je napustio UFC: “White je uzrujan. Ovo mu se još nije dogodilo”

PRVAK teške kategorije Francis Ngannou objasnio je razloge odlaska iz UFC-a.

Главная страница » Ngannou otkrio zašto je napustio UFC: “White je uzrujan. Ovo mu se još nije dogodilo”

FRANCIS NGANNOU (36) govorio je o izlasku iz UFC-a. Prvak teške kategorije rekao je kako su odbili njegova tri zahtjeva u pregovorima o novom ugovoru. Kamerunac tvrdi da je tražio besplatno zdravstveno osiguranje za borce, zastupnika koji će ih predstavljati na sastancima i pokrivanje sponzorskih prava. Podsjetimo, šef UFC-a Dana White objavio je kako je Ngannou odbio ugovor “kojim bi postao najplaćeniji teškaš u povijesti”.

“Naučio sam da u pregovore ne idete očekujući da ćete dobiti sve što želite, ali barem želim da partner na drugoj strani pokaže volju ili barem pokuša”, rekao je Ngannou za MMA Hour pa nastavio: “Tražio sam puno stvari. Ne znači da sam ih očekivao. Tražio sam pravo na sponzoriranje. Nisam ga dobio.

Tražio sam zdravstveno osiguranje. Nisam ga dobio. Tražio sam i zagovornika boraca, nekoga tko bi nas zastupao. Nisam mogao dobiti što sam tražio. Ali htio sam da znaju što tražim i da to barem uzmu u obzir.”

“White je uzrujan, vidio je kako njegov prvak odlazi”

“Rekli su da tako ne posluju. Rekli su da mogu sam platiti zdravstveno osiguranje, što sam potvrdio. Meni to nije problem, ali što je s onima na dnu? Oni si ne mogu priuštiti zdravstveno osiguranje. Bio sam na njihovom mjestu tako da je to nešto što još uvijek nosim na srcu”, dodao je Ngannou.

Rekao je i kako mu je UFC bio spreman dati ugovor na tri borbe koje je tražio i da je Jon Jones, koji će se boriti s Cirylom Ganeom za upražnjenu teškašku titulu, bio na vrhu boraca s kojima se želio boriti.

Ngannou je izjavio da, kada su pregovori polako propali, imao je osjećaj da White prisluškuje njegov razgovor s izvršnim potpredsjednikom UFC-a Hunterom Campbellom. “Iz nekog razloga, ne znam zašto, osjećao sam se kao da je Dana White bio u sobi s Hunterom. Imao sam takav osjećaj. Bio je u sobi, sjedio negdje i slušao razgovor”, rekao je Ngannou.

“Dana je Dana, nije me briga što on govori. Ne može me povrijediti. Tamo odakle dolazim čuo sam puno gore od toga. Ono što je White rekao je njegov problem. Mislim da nije očekivao ovakvu situaciju. Uzrujan je, nije sretan. Vidio je kako njegov prvak odlazi, što je nešto što mu se vjerojatno nikad nije dogodilo”, rekao je Ngannou.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.