Nijemci o padu Vuškovića na doping-testu: On i ne zna što je to EPO

HRVATSKI nogometaš pao je sredinom rujna na doping-testu.

Главная страница » Nijemci o padu Vuškovića na doping-testu: On i ne zna što je to EPO

“PRIJE utakmice HSV-a i SV Sandhausena mnogi su se zapitali zašto Mario Vušković uopće nije u momčadi. Službeno priopćenje: osobni razlozi. Kako bilo, otkako dopinški šok okružuje Vuškovića, postalo je jasno zašto stoper nije igrao. Nova saznanja izašla su na vidjelo.” Početak je ovo teksta koji 24hamburg donosi na svojim internetskim stranicama.

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac i branič HSV-a pao je sredinom rujna na doping-testu nakon što su u uzorku njegovog urina pronađeni tragovi eritropoetina. Njemački nogometni savez protiv njega je pokrenuo istragu, dok je klub potvrdio da ne trenira s ostatkom momčadi. Sportski sud DFB-a izrekao je privremenu zabranu.

Slučajem se bavi i državno odvjetništvo u Hamburgu, koje je već pretražilo Vuškovićev ormarić na Volksparkstadionu, a prema pisanju Hamburger Morgenposta, policija je pretražila njegov stan u Hamburgu te mu zaplijenila mobitel i laptop.

Vušković čeka rezultate B nalaza

U HSV-u su time iznenađeni, a iznenađen je i sam Vušković, koji ne bi ni trebao znati što je to EPO ni kako se našao u njegovom tijelu, navodi 24hamburg.de dodajući da su rezultati njegova testa i dalje misterij. U pitanju je hormon koji stimulira proizvodnju crvenih krvnih stanica. To omogućuje krvi da apsorbira više kisika.

Prema Svjetskoj antidopinškoj agenciji (WADA), EPO je među supstancama koje su zabranjene. Vušković čeka rezultate B nalaza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.