Nikom se nije išlo doma: igrači i stožer su svoje privatno slavlje imali u restoranu Mandrach u društvu boljih polovica i prijatelja, pa su nastavili i u Vanille…

Ta divna splitska noć… Pamtit će se dugo Split, Spaladium Arena i 10. rujan 2022. godine kada se reprezentacija Hrvatske drugi put okitila naslovom vaterpolskog prvaka Europe, nakon Zagreba 2010. godine ponovno na domaćem terenu. Pamtit će se veliki uspjeh pomlađene Hrvatske koji je realno malo tk…

Главная страница » Nikom se nije išlo doma: igrači i stožer su svoje privatno slavlje imali u restoranu Mandrach u društvu boljih polovica i prijatelja, pa su nastavili i u Vanille…

Marko Bijač (31) – O Hrvatskoj se priča kao o reprezentaciji podjednakih igrača, ali on je svjetski „superstar”, imao je ugrađenu pločicu u glavi, a sada nas je odveo do zlata.

Rino Burić (25) – Samozatajni Splićanin, jadranaš, bio je motor Barakuda u finalu, tukao je kad se malo tko usuđivao.

Loren Fatović (25) – Još jedan koji nije glasan, ali njegove igre se zato daleko čuju. Na dobrom je putu da nadmaši slavnog oca Elvisa, po medaljama je to već i učinio.

Ivan Krapić (33) – Iskusni Riječanin, centar i kapetan naše vrste. Čovjek od ogromnog povjerenja Ivice Tucka.

Franko Lazić (24) – Mlada uzdanica Hrvatske, novopečeni Jugaš, pokazao da se na njega ozbiljno može računati u budućnosti.

Luka Bukić (28) – Godinama već jedan od naših „topova”, sin Perice, proslavljenog vaterpolista, a danas jednog od vodećih ljudi Saveza, krenuo očevim stopama vaterpolskog uspjeha.

Matias Biljaka (23) – Hrvat rođen u Beču, debitant na velikom prvenstvu za našu izabranu vrstu, iz Mladosti prešao u Jug.

Marko Žuvela (20) – Naš najmlađi reprezentativac, jedan od najvećih talenata koji je dobio zapaženu ulogu u pohodu na zlato.

Jerko Marinić Kragić (31) – Miljenik Spaladium Arene, splitski „bombarder” proživljava najbolje trenutke svoje karijere, najbolji strijelac naših.

Josip Vrlić (36) – gromada od čovjeka u svakom smislu, već godinama ponajbolji centar svijeta i neizostavni dio naše reprezentacije.

Andrija Bašić (27) – Šibenčanin u redovima Barakuda, još jedan koji se ne libi potegnuti iz bilo koje pozicije.

Konstantin Harkov (25) – Hrvatski Rus, hladnokrvan i neumoljiv, najmirniji u ključnim trenucima, zabio peterac za pobjedu u polufinalu, vukao nas i preko Mađara.

Toni Popadić (27) – Uz Bijača, Hrvatska ima još jednog vrhunskog vratara, na ovom turniru nije dobio puno prilike zbog Markove nevjerojatne forme, ali uvijek je spreman.

Ivan Domagoj Zović (25) – Talentirani ljevak bio je tu, među 15, spreman uskočiti ako zatreba. Zasigurno ćemo ga u budućnosti vidjeti u akciji.

Filip Kržić (22) – još jedan talentirani mladić iz Jugove kolonije, bio je u rezervi, a zlato je s klupskim kolegama proslavio s bandjerom svetog Vlaha.

Izbornik: Ivica Tucak (52) – Prekaljeni vaterpolski stručnjak, svjetski i europski prvak s Hrvatskom, složio momčad u punom smislu te riječi i pokorio velikane na putu do zlata.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.