Nitko ne želi trostrukog prvaka Europe: ‘Učinit ćemo dodatne napore u privlačenju potencijalnih partnera‘

Natječaj za traženje strateškog partnera za ulaganje u Košarkaški klub Split i prikupljanje ponuda za kupnju dionica „žutih” je završio, ali se na njega nitko nije javio. Međunarodni javni poziv je trajao do 14. rujna, ali unatoč suprotnim početnim očekivanjima, nitko se na koncu nije javio. Bilo je…

Главная страница » Nitko ne želi trostrukog prvaka Europe: ‘Učinit ćemo dodatne napore u privlačenju potencijalnih partnera‘

Natječaj za traženje strateškog partnera za ulaganje u Košarkaški klub Split i prikupljanje ponuda za kupnju dionica „žutih” je završio, ali se na njega nitko nije javio.

Međunarodni javni poziv je trajao do 14. rujna, ali unatoč suprotnim početnim očekivanjima, nitko se na koncu nije javio. Bilo je određenog interesa uoči raspisivanja natječaja, tijekom ove godine, ali je cijeli proces dijelom bio prekinut zbog izvanrednih izbora u Gradu. Govorio je o tom interesu i dogradonačelnik Antonio Kuzmanić i uoči raspisivanja natječaja. Bilo je i najava koje su sugerirale da će prijava stići tijekom samog natječaja, ali na koncu, pred istek roka i ta je opcija iz nekog razloga otpala. Zasad (još) nitko ne želi kupiti trostrukog bivšeg prvaka Europe.

Podsjetimo, početni iznos koji se ovim natječajem tražio za 63,25 posto dionica Splita je četiri milijuna eura. Pritom bi Gradu Splitu ostao kontrolni paket od 25 posto plus jedne dionice. Kao jamstvo ponude bio je tražen iznos od 120 tisuća eura, a za dubinsko snimanje klupskih knjiga bilo je potrebno potpisati i ugovor o povjerljivosti.

Nakon ovakvog raspleta sage oko natječaja priča će se po svemu sudeći i nastaviti, ali na proljeće. Tada bi trebao biti raspisan novi natječaj. Očito je utjecaj na interes potencijalnih investitora imalo i to što je nova sezona već pred vratima, što bi se do okončanja cijelog procesa ona već dobrano zahuktala, a da se s cijelim procesom započelo kada se prvotno planiralo, prije ponovljenih izbora u Splitu, prošlog proljeća, ne bi bio takav slučaj i potencijalni ulagač bi u slučaju prihvaćanje ponude imao mogućnosti u većem dijelu pripremiti sezonu, dovesti svoje igrače, stručni i ostali kadar ako tako procjeni… Ovakvim scenarijem se klub našao u specifičnoj situaciji, mora uz pomoć Grada i vlastitim snagama izgurati ovu sezonu. A onda će se u travnju natječaj ponoviti i potencijalni novi kupac imat će vremena do početka iduće sezone da stvari posloži onako kako zamišlja.

– Nismo obeshrabreni ovakvim ishodom obzirom na okolnosti kratkih rokova i činjenicu da se ugovor ne može sklopiti ni konzumirati do početka ove sezone natjecanja. Učinit ćemo dodatne napore u privlačenju potencijalnih partnera i ponoviti javni poziv u proljeće. Vjerujemo da će kada se otklone objektivne okolnosti zainteresirani formalizirati ponude i da ćemo dobiti kvalitetno rješenje za budućnost kluba – poručio je Kuzmanić koji je ispred Grada zadužen za provedbu ovog procesa.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.