Njemački mediji nakon senzacionalnog poraza ‘elfa‘ od Japanaca: ‘Napravili su sebe budalama porazom protiv autsajdera‘

Debakl na startu za Njemačku! Tako glasi naslovnica portala njemačkog Bilda, koja najbolje odražava šok kakav je u Njemačkoj izazvao poraz „elfa“ od Japana u premijernoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Kataru, i to nakon preokreta Japanaca. „Reprezentacija je napravila sebe budalama na startu SP-a…

Главная страница » Njemački mediji nakon senzacionalnog poraza ‘elfa‘ od Japanaca: ‘Napravili su sebe budalama porazom protiv autsajdera‘

Debakl na startu za Njemačku! Tako glasi naslovnica portala njemačkog Bilda, koja najbolje odražava šok kakav je u Njemačkoj izazvao poraz „elfa“ od Japana u premijernoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Kataru, i to nakon preokreta Japanaca.

„Reprezentacija je napravila sebe budalama na startu SP-a porazom 1:2 protiv autsajdera Japana. I to nakon što je vodila! Ovaj debakl podsjeća na gorki turnir u Rusiji 2018., gdje je Njemačka u prvoj utakmici izgubila od Meksika, nakon čega je ispala u skupini prvi put u svojoj povijesti.“, piše Bild.

Jasan je očaj koji je u Njemačkoj izazvao poraz od Japana, sada se strahuje od novog ispadanja s Mundijala već u prvom krugu. Otkako su 2014. u Brazilu bili prvaci svijeta, Nijemci su još 2016. bili u polufinalu Eura, a onda su uslijedli rezultati nedostojni ugleda „elfa“ – ispadanje u skupini na SP-u 2018. i u osmini finala prošlogodišnjeg Eura. Novi neprolazak skupine bio bi ravan katastrofi.

„Njemački nogomet je u strahu i tjeskobi uoči nedjeljne utakmice protiv Španjolske. Nakon poniženja protiv Japana, taj susret je već finale za Njemačku. I to protiv strašnog protivnika, kojeg su pobijedili samo jednom u posljednjih sedam međusobnih dvoboja.“, ističe dalje Bild svu dramatičnost aktualnog trenutka njemačke reprezentacije.

Spiegel je u naslov istaknuo „previše propuštenih prilika Njemačke“, jer Nijemci su imali dosta šansi za vodstvo 2:0.

„Najprije je sjajna obrane Neuera nakratko spasila Njemačku od izjednačenja Japanaca, no nakon njegove druge dobre obrane Doan je zabio iz blizine. Ubrzo je za DFB selekciju postalo još gore: Asano, koji igra u Bundesligi za Bochum, lako je uzeo loptu ispred Schlotterbecka i zabio pod gredu. Utakmica se preokrenula u samo nekoliko minuta.“, piše Spiegel.

Sportski portal Kicker ističe kako su oba gola za Japan dali igrači iz Bundeslige, jer i Doan igra u Njemačkoj, za Freiburg.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.