Nogometni sindikat: U sedam zemalja je riskantno potpisati ugovor

NOGOMETNI sindikat FIFPRO poslao je upozorenje igračima.

Главная страница » Nogometni sindikat: U sedam zemalja je riskantno potpisati ugovor

GLOBALNI sindikat nogometnih igrača FIFPRO upozorio je nogometaše na rizike potpisivanja ugovora za klubove u Kini, Turskoj, Grčkoj, Alžiru, Libiji, Rumunjskoj i Saudijskoj Arabiji zbog “sustavnog i raširenog kršenja ugovora”. Kineski nogometni savez u travnju je poručio da će klubovi koji ne podmire sve zaostale plaće do 31. prosinca biti izbačeni iz lige, a Chongqing Liangjiang Athletic posljednja je momčad koja je propala zbog rastućih dugova.

Igrači Chongqinga podijelili su otvoreno pismo na društvenim mrežama u svibnju rekavši da nisu plaćeni. FIFPRO je objavio kako je neisplata plaća stalni problem za igrače u Alžiru, Saudijskoj Arabiji, Rumunjskoj i Turskoj, dok drugoligaški klubovi u Grčkoj često prestaju s radom bez plaćanja dugova. U istraživanju koje je u prosincu objavio grčki sindikat igrača (PSAP), pokazalo se da klubovi u toj zemlji duguju više od 25 milijuna eura neisplaćenih plaća.

“U zadnje dvije godine Grčka je zemlja s najvećim brojem igrača koji traže dio svojih neisplaćenih plaća iz FIFA-inog fonda za zaštitu igrača. Povećan broj klubova u Rumunjskoj koji ulaze u stečajne postupke i dalje ima ozbiljne posljedice za igrače, gurajući ih u beskrajne stečajne postupke s malim ili nikakvim izgledima za dobivanje bilo kakve naknade.”

FIFPRO je također rekao da je zabrinut zbog sve većeg broja stranih igrača blokiranih u Libiji jer klubovi koji ih zapošljavaju “odbijaju dati relevantnu dokumentaciju za odlazak”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.