Nošen je samo 25 puta: ovaj dres je samo jedan i dostići će rekordnu cijenu na aukciji u veljači

NBA legenda Kobe Bryant tragično je stradao u helikopterskoj nesreći u siječnju 2020. godine i svijet sporta izgubio jednog od najvećih košarkaša svih vremena. Nakon njegove smrti mnogi su pokušali iskoristiti, brojne uspomene koje imaju od Kobea, potpise, fotografije, kako bi zaradili novac i nudil…

Главная страница » Nošen je samo 25 puta: ovaj dres je samo jedan i dostići će rekordnu cijenu na aukciji u veljači

NBA legenda Kobe Bryant tragično je stradao u helikopterskoj nesreći u siječnju 2020. godine i svijet sporta izgubio jednog od najvećih košarkaša svih vremena. Nakon njegove smrti mnogi su pokušali iskoristiti, brojne uspomene koje imaju od Kobea, potpise, fotografije, kako bi zaradili novac i nudili su ih po ogromnim cijenama.

Tri godine nakon preranog odlaska Kobea, njegov dres kojeg je koristio u sezoni 2007/08 pojaviti će se na aukciji i pretpostavlja se da će dostići cijenu od sedam milijuna dolara. Aukcijska kuća Sotheby održat će dražbu od 2. do 9. veljače. Prema njihovim informacijama radi se o dresu s potpisom košarkaške ikone kojeg je nosio u 25 utakmica u sezoni i u utakmici kada je primio nagradu za najkorisnijeg igrača lige (MVP). Vrijednost dresa je procjenjuje se između pet i sedam milijuna dolara. Svi zainteresirani za dres LA Lakersa s brojem 24 moći će se natjecati za njega sedam dana. Kobe je u toj sezoni vodio Lakerse do NBA finala gdje su poraženi od Boston Celticsa, ali je u naredne dvije sezone uzeo naslove prvaka.

Legendarna ‘Crna mamba‘ je kompletnu karijeru (1996-2016) proveo u Los Angeles Lakersima, tu je stekao status ikone i jednog od najboljih košarkaša svih vremena. Pet puta je bio NBA prvak, dva puta MVP finala, jednom MVP regularnog dijela sezone i čak 18 puta All Star igrač.

Bryant je karijeru završio s 25 poena u prosjeku. Dva puta je bio i najbolji strijelac lige i čovjek je kojeg su obožavali širom svijeta. Nažalost, Kobe je tragično otišao prije gotovo tri godine, ali će zauvijek ostati upamćen kao jedan od najboljih ikad.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.