Novi financijski udarac na Barcelonu: Kataloncima se gotovo upola smanjuje kapacitet stadiona

Barcelona ima velikih problema s financijama, a novi su na obzoru. Naime, kapacitet će se na domaćim utakmicama u sljedećoj sezoni značajno smanjiti s obzirom na to da stadion Camp Nou, izgrađen 1957. godine, ide u rekonstrukciju. Stoga će katalonski nogometni velikan privremeno preseliti na Olimpij…

Главная страница » Novi financijski udarac na Barcelonu: Kataloncima se gotovo upola smanjuje kapacitet stadiona

Barcelona ima velikih problema s financijama, a novi su na obzoru. Naime, kapacitet će se na domaćim utakmicama u sljedećoj sezoni značajno smanjiti s obzirom na to da stadion Camp Nou, izgrađen 1957. godine, ide u rekonstrukciju.

Stoga će katalonski nogometni velikan privremeno preseliti na Olimpijski stadion Montjuic Lluis Companys koji može primiti 55.962 gledatelja. U odnosu na trenutačni kapacitet od 99.500 mjesta, jasno je da to predstavlja značajan hendikep za klupsku blagajnu.

Stoga u klubu planiraju značajno smanjiti broj sezonskih ulaznica za novu sezonu. Klupska dopredsjednica Elena Fort potvrdila je da Barcelona namjerava ponuditi samo 25.000 godišnjih ulaznica, dok bi ostatak za svaku utakmicu bio dostupan u slobodnoj prodaji. Trenutačno Barca ima čak 83.000 pretplatnika s godišnjim ulaznicama, dakle riječ je o dramatičnom smanjenju.

Još uvijek nije poznato kako će navijači moći kupiti te ulaznice, no zna se da na godišnje karte neće biti nikakvih popusta. Pretplatnici će moći ‘zamrznuti‘ svoju ulaznicu na godinu dana.

Već su krenule i šale kako će novonastala situacija omogućiti vodstvu Barcelone da povisi cijene ulaznica koje će se naći u slobodnoj prodaji, no takav bi potez vjerojatno mnoge navijače udaljio od odlaska na domaće utakmice Xavijevih nogometaša…

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.