Novi šok za navijače Barcelone: katalonski klub dvojici igrača na ime plaća duguje 102 milijuna eura!?

Navijača Barcelone gotovo svaki dan dočeka poneki šok. I tako već gotovo dvije godine, kako je u javnost procurio Barcelonin dug koji iznosi oko 1,3 milijarde eura i koji se nimalo ne smanjuje. Predsjednik Laporta ovog je ljeta prodao hrpu toga od Barcelonine imovine kako bi namaknuo novac za pojača…

Главная страница » Novi šok za navijače Barcelone: katalonski klub dvojici igrača na ime plaća duguje 102 milijuna eura!?

Navijača Barcelone gotovo svaki dan dočeka poneki šok. I tako već gotovo dvije godine, kako je u javnost procurio Barcelonin dug koji iznosi oko 1,3 milijarde eura i koji se nimalo ne smanjuje. Predsjednik Laporta ovog je ljeta prodao hrpu toga od Barcelonine imovine kako bi namaknuo novac za pojačanja, ali i dalje klub nije u stanju registrirati sve igrače koje je doveo za novu sezonu. Tako francuski stoper Jules Koundé još čeka svoj red za registraciju, a i Xavi inzistira na barem jednom desnom i jednom lijevom beku.

Barcelona za to vrijeme pokušava pročistiti cijenu svlačionice. Dio igrača pokušava prodati (De Jong, Depay, Aubameyang…), neke pokušava potjerati (Braithwaite, Dest…), a neke nagovara da još jednom smanje plaće. Prvi među njima su dugogodišnji igrači i kapetani kluba Gerard Pique i Sergio Busquets. No, iako su klub i igrači u pregovorima već tjednima, dogovora još nema. A razlog zašto ga nema je jako opipljiv. Naime, u javnost je procurilo jedno financijsko izvješće iz kluba po kojem Barcelona Piqueu i Busquetsu već sada ukupno duguje nevjerojatnih 102 milijuna u vidu odgođenih plaća, pišu Sportske novosti.

Busquetsa, konkretno, klub trenutno duguje 50 milijuna eura, a on je još prije godinu dana pristao raspodijeliti iznos na dodatne godine ugovora koji će produžiti. Međutim, Busquets želi napustiti klub 2023., a to tehnički znači da mu klub do tada mora isplatiti i kompletan dug.

Što se tiče Piquea, situacija je još zeznutija. Barcelona mu duguje 52 milijuna eura, što je golemi iznos za igrača koji više nije u Xavijem vizijama za udarnih 11. Pique je toga svjestan i zna da će prije ili kasnije morati napustiti brod. A koliko god voli Barcu naravno da joj neće samo tako oprostiti toliki dug. Ili barem veliki dio tog duga.

Barcelona je dužna i De Jongu 17 milijuna eura, Albi tko zna koliko. Kako to sve Laporta misli riješiti? Pitanje na koje bojimo se nitko ne zna odgovor, a najmanje Laporta…

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.