Novo priznanje za trenera košarkaša Splita Srđana Subotića, jednog od najtalentiranijih hrvatskih stručnjaka

Trener košarkaša Splita Srđan Subotić novi je trener U18 reprezentacije Hrvatske. Odluka je to Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza. Subotić je dobio povjerenje da u ovogodišnjim akcijama vodi juniorsku reprezentaciju, trener Bosca Ivan Tomas vodit će ove 2023. godine mladu reprezentaciju od…

Главная страница » Novo priznanje za trenera košarkaša Splita Srđana Subotića, jednog od najtalentiranijih hrvatskih stručnjaka

Trener košarkaša Splita Srđan Subotić novi je trener U18 reprezentacije Hrvatske. Odluka je to Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza.

Subotić je dobio povjerenje da u ovogodišnjim akcijama vodi juniorsku reprezentaciju, trener Bosca Ivan Tomas vodit će ove 2023. godine mladu reprezentaciju odnosno selekciju U20, a Roko Jurlina iz Zadra U16 (kadetsku) mušku reprezentaciju.

Strateg ‘žutih‘ koji posljednjih mjeseci pod njegovim vodstvom igraju baš dojmljivu, prepoznatljivu košarku dobio je na taj način priznanje, ali i priliku da se dodatno dokaže. U srpnju je U18 Europsko prvenstvo u Srbiji. Podsjetimo, prilikom nedavnog susreta pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. godine reprezentacija Hrvatske i Austrije u Splitu sportski direktor reprezentacije i v.d. izbornika Aleksandar Petrović koji je UO-u i predlagao trenere je biranim riječima govorio o Subotiću.

– Pokazuje izniman trenerski kvalitet, to je dečko koji će u trenerskom poslu imati što za reći – govorio je tada Petrović.

Imenovani su i glavni treneri ženskih reprezentacija mlađih dobnih kategorija za akcije u 2023. godini, Stipe Bralić (U20), Dean Nemec (U18), Tatjana Jacović (U16) i Alma Majstorović (U14).

Za akcije u 2023. godini Damir Harapin potvrđen je za izbornika muške i ženske seniorske 3×3 reprezentacije, Hrvoje Marin je izbornik muške i ženske U23 3×3 reprezentacije te glavni trener U17 ženske 3×3 reprezentacije, a Dario Papak U17 muške 3×3 reprezentacije.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.