Od zadnje pobjede Splita nad Partizanom prošlo je 26 godina, nikada ‘žuti‘ nisu svladali starog rivala u ABA ligi

Nikada Split nije pobijedio Partizana u regionalnoj ligi. U svih 15 dosad odigranih susreta u regionalnom natjecanju slavili su Beograđani, uključujući i sedam odigranih na Gripama. Posljednji trijumfi ‘žutih‘ nad Partizanom izboreni su prije 26 godina u Euroligi. U sezoni 1996/96 tadašnji Split CO…

Главная страница » Od zadnje pobjede Splita nad Partizanom prošlo je 26 godina, nikada ‘žuti‘ nisu svladali starog rivala u ABA ligi

Nikada Split nije pobijedio Partizana u regionalnoj ligi. U svih 15 dosad odigranih susreta u regionalnom natjecanju slavili su Beograđani, uključujući i sedam odigranih na Gripama.

Posljednji trijumfi ‘žutih‘ nad Partizanom izboreni su prije 26 godina u Euroligi. U sezoni 1996/96 tadašnji Split CO je neočekivano slavio u oba međusobna susreta, bilo je dramatičnih 76:75 u siječnju 1997. godine u Pesaru gdje su ‘žuti‘ bili domaćini, pogocima iz slobodnih bacanja Gorana Kalamize, odnosno 82:71 u veljači iste godine Solunu gdje je bio domaći teren Partizanu.

Prije toga, posljednjih trijumf Splita nad Partizanom mimo tih euroligaških bila je treća utakmica finala doigravanja zadnje prvenstva Jugoslavije (86:64 za ‘žute‘ u Beogradu), kada je tadašnji Pop 84 s ukupnih 3:0 u seriji slavio protiv tada najvećeg rivala. To je ujedno bio oproštajni susret Tonija Kukoča u žutom dresu.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.