Odbijena žalba o izbacivanju u niži rang: Bordeaux mora u treću ligu, a mogao bi završiti i u petoj!

Žalba Bordeauxa je odbijena, potvrđeno je njegovo izbacivanje u treći rang francuskog nogometa. Jedan od francuskih nogometnih velikana već je mjesecima u teškim financijskim poteškoćama i dugovima zbog kojih je prošlu sezonu Ligue 1 završio na posljednjem mjestu. No prijeti mu i puno gora sudbina….

Главная страница » Odbijena žalba o izbacivanju u niži rang: Bordeaux mora u treću ligu, a mogao bi završiti i u petoj!

Žalba Bordeauxa je odbijena, potvrđeno je njegovo izbacivanje u treći rang francuskog nogometa. Jedan od francuskih nogometnih velikana već je mjesecima u teškim financijskim poteškoćama i dugovima zbog kojih je prošlu sezonu Ligue 1 završio na posljednjem mjestu. No prijeti mu i puno gora sudbina.

Ni u drugom pokušaju vodstvo Bordeauxa nije uvjerilo DNCG, nadzorno tijelo Francuskog nogometnog saveza da će moći ispuniti svo je financijske obveze u nadolazećoj sezoni, pa je na snazi ostala prethodna odluka o ispadanju u treći rang natjecanja. Vlasnik Gérard Lopez morao je pronaći rješenja kako pokriti čak četrdeset milijuna eura duga, no u tome nije uspio.

No, tu Bordeauxovi problemi ne završavaju. Lopez je potvrdio kako je vođenje ove momčadi preskupo za treći rang, pa bi mogao proglasiti i stečaj kluba. Ako se to dogodi, šesterostruki francuski prvak iduće sezone će igrati čak u petoj ligi, u kojoj se natječu uglavnom poluprofesionalni klubovi, a ima i potpunih amatera.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.