Oglasio se Dinamo: Izvršni odbor mora smijeniti Antolića

IZ KLUBA su poslali jasnu poruku.

Главная страница » Oglasio se Dinamo: Izvršni odbor mora smijeniti Antolića

NAKON što se jučer doznalo kako su Dinamovi skupštinari glasali za odlazak Krešimira Antolića, a Index je doznao detalje divljanja na njoj, kao i o okolnostima koje su dovele do sukoba Maksimira i Međugorja, Dinamo je na svojoj stranici objavio izvješće sa skupštine.

O Antolićevom odlasku piše: “Dio članova Skupštine je na dnevni red stavilo temu izglasavanja nepovjerenja članu uprave GNK Dinamo Krešimiru Antoliću. Postupkom glasovanja je većinom glasova prijedlog usvojen. Daljnja procedura nalaže da Izvršni odbor na svojoj sjednici provede odluku Skupštine kao najvišeg tijela GNK Dinamo.”

Ovo je važno jer manevar koji je izvela Dinamova Skupština nije u potpunosti definiran Dinamovim statutom. Naime, nigdje ne piše da ona razrješava članove Uprave, nego su se povukli za širokom formulacijom da je Izvršni odbor dužan realizirati njene odluke.

Deset milijuna kuna u plusu

“Bez obzira na to što poslovna godina 2022. godina nije završila, dosadašnji financijski pokazatelji ukazuju na to da će u razdoblju 01.01. – 31.12.2022. godine biti ostvareni očekivani prihodi u iznosu od 445.000.000,00 kuna, ukupni će rashodi biti u iznosu od 435.000.000,00 kuna te je očekivana bruto dobit u iznosu od 10.000.000,00 kuna.

Kompletno financijsko izvješće bit će kompletirano do 28. veljače 2023. godine kada će revidirano financijsko izvješće biti predano u Registar neprofitnih organizacija.Prihodi od prodaje igrača iznose 137.670.000,00 kuna, prihodi od UEFA nagrada iznose 235.190.000,00 kuna.

Prihodi od prodaje roba i usluga iznose 56.900.00,00 kuna, a jedino su prihodi s osnova donacija Grada Zagreba za sportske programe i održavanje stadiona smanjeni i iznose 8.600.000,00 kuna. Godinu prije iznosili su po ovoj osnovi 11.000.000,00 kuna.

Na današnjoj Skupštini s funkcije člana Nadzornog odbora kluba razriješen je Ivan Čulo, dok je za novog člana Nadzornog odbora imenovan Andrej Meniga. Također, sastav Skupštine sa 77 članova proširen je na 79 članova, a novim su članovima Skupštine imenovani Mario Pašalić i Hrvoje Knez”, stoji u dijelu koji se odnosi na financijsko izvješće.

Peras: Iza nas je uspješna godina

Skupštini se obratila i predsjednica Uprave Vlatka Peras: S ponosom mogu reći da je iza nas jedna iznimno uspješna godina. Prva momčad je u 2022. peti put zaredom osvojila naslov prvaka Hrvatske sa sedam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Hajduka. U Kupu nažalost nismo bili uspješni kao prethodne sezone gdje nas je u četvrtfinalu izbacila Rijeka. 

Ponovno smo izborili natjecanje u grupnoj fazi Europa lige u skupini s West Hamom, Genkom i Rapidom, a pobjedom u zadnjem kolu protiv West Hama u Londonu osvojili smo drugo mjesto u skupini i nastavili natjecanje u proljetnom dijelu Europa lige (u 2022. godini) gdje smo nakon dvije utakmice ispali od Seville. To je bilo naše treće europsko proljeće u nizu.

Zbrojivši sve naše europske uspjehe u zadnjih 5. sezona, sezonu smo završili na 34. mjestu u Europi uz koeficijent 49,5. Momčad je aktualnu sezonu otvorila osvajanjem Hrvatskog nogometnog Superkupa protiv Hajduka. Od tada do zadnje prvenstvene utakmice protiv Rijeke odigrali smo ukupno 30 utakmica.

Nakon završenog jesenskog dijela sezone momčad se nalazi na 1. mjestu HNL-a sa šest bodova prednosti i utakmicom manje ispred drugoplasiranog Hajduka. U Kupu smo svladali prvu prepreku pobijedivši NK Borince i natjecanje nastavljamo u proljetnom dijelu sezonu kada ćemo igrati utakmicu osmine finala protiv RNK Split. 

“Mi smo 29. klub Europe”

Uspješnim prolaskom kvalifikacija za Ligu prvaka plasirali smo se u grupnu fazu natjecanja. U zadnjih 16 sezona 15. smo put izborili plasman u grupnu fazu Uefinih natjecanja. U skupini s Chelseajem, Milanom i RB Salzburgom osvojili smo 4 boda. Nažalost, to nije bilo dovoljno za prolazak skupine koju smo završili na posljednjem mjestu. Trenutno se nalazimo na 29. mjestu u Europi uz koeficijent 55.

Ponosni smo i na naše mlade momčadi. U nogometnoj školi ukupno je registrirano 232 igrača podijeljenih u 12 uzrasnih kategorija od U8 do U19. U Otvorenoj školi je upisano oko 200 polaznika u rasponu od 2010. – 2017. godišta. Trenutno je 11 od 12 natjecateljskih kategorija na prvom mjestu ligama u kojima se natječu.

Juniori su osvojili drugo mjesto na istaknutom turniru ”Mladen Ramljak” ove godine, igrali su UEFA Ligu prvaka mladih gdje su u skupini s Chelseajem, Milanom i Salzburgom osvojili 6 bodova i treće mjesto. Preostalo im je u nastavku sezone, na međunarodnom planu, igranje u Premier League International Cupu i Al Abtal Cupu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.