Omiljeni igrač Premiershipa doživio veliku transformaciju, mnogi ga ne mogu prepoznati

Igrao je u Engleskoj, a debitanska sezona 2012/13 u dresu Swanseaja bila je najupečatljivija. Tada je Michu doveden za samo 2,2 milijuna funti iz Rayo Vallecana, a odmah je u 43 nastupa zabio 22 gola. Španjolac je također osvojio jedini trofej u svojoj karijeri u Swanseaju trijumfom u Liga kupu 2013…

Главная страница » Omiljeni igrač Premiershipa doživio veliku transformaciju, mnogi ga ne mogu prepoznati

Igrao je u Engleskoj, a debitanska sezona 2012/13 u dresu Swanseaja bila je najupečatljivija. Tada je Michu doveden za samo 2,2 milijuna funti iz Rayo Vallecana, a odmah je u 43 nastupa zabio 22 gola. Španjolac je također osvojio jedini trofej u svojoj karijeri u Swanseaju trijumfom u Liga kupu 2013. godine.

Michu je imao tu jednu sezonu iz snova, kasnije je više nije mogao ponoviti. Bio je “one season player”, a mučio se i sa ozljedama nakon što je otišao u Napoli na posudbu. Igrao je i za Langero, te Oviedo, a 2017. godine objavio je kraj karijere.

Nakon svoje profesionalne igračke karijere, Michu je 2018. preuzeo dužnost direktora nogometa za Langreo, a kasnije je imenovan tehničkim tajnikom Ovieda. Bivši reprezentativac Španjolske, dosta se promijenio. Ošišao se, ima modernu bradu, a fanovi poručuju da ga, ma koliko god vremena prošlo, nikada neće zaboraviti.

Veznjak Newcastlea Jonjo Shelvey, koji je igrao zajedno s Michuom, ranije je govorio o tome gdje je smatrao da su stvari krenule loše za njegovog bivšeg suigrača iz Swanseaja.

Kad sam potpisao, mislim da je Michu bio njihov glavni tip, u smislu golova i toga – rekao je za The Beautiful Game Podcast 2020. i dodao:

Onda je sedam dana nakon mene potpisao Wilfried Bony. Osobno mislim da ga je to na neki način izbacilo iz glave, jer je Wilfried došao na veliku stvar i kao glavni napadač, a nakon toga nije baš išlo za Michua. Igrao sam s njim samo šest ili sedam mjeseci, ali moglo se reći da je njegov kraj bio smiješan.

Michu je svakako ostavio dobar dojam tijekom karijere, ali jedna sezona iz Swanseaja na njegovu žalost više se nikada nije ponovila.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.