Pele je zabio osam golova na utakmici, na jednoj je čak četiri postigao glavom, ali jednog čovjeka nije uspio nadmašiti

Čak 130. puta tijekom svoje bogate karijere Pele čiji odlazak svijet oplakuje zabijao je tri ili više pogodaka na jednoj utakmici što je nevjerojatno postignuće. Pritom je Pele zabio 92 hat-tricka, na četiri pogotka se zaustavio 31 put, u šest navrata je zabio po pet pogodaka, a najviše je u jednom…

Главная страница » Pele je zabio osam golova na utakmici, na jednoj je čak četiri postigao glavom, ali jednog čovjeka nije uspio nadmašiti

Čak 130. puta tijekom svoje bogate karijere Pele čiji odlazak svijet oplakuje zabijao je tri ili više pogodaka na jednoj utakmici što je nevjerojatno postignuće. Pritom je Pele zabio 92 hat-tricka, na četiri pogotka se zaustavio 31 put, u šest navrata je zabio po pet pogodaka, a najviše je u jednom susretu zabio čak osam golova. Bilo je to 21. studenoga 1964. godine u čak 11:0 pobjedi njegovog Santosa protiv velikog brazilskog rivala Botafoga.

Četiri gola zabio je Pele na ligaškom debiju za Santos protiv Corinthiansa 7. rujna 1956. godine, sa samo 15 godina. A sa 16 godina bio je najbolji strijelac lige. Pritom je jednom Pele čak četiri pogotka na jednoj utakmici zabio – glavom. Pele je često zabijao glavom, a tako je postigao i jedan od svojih najpoznatijih pogodaka, onaj 100. Brazilov na Svjetskim prvenstvima u finalu Mundijala 1970. godine protiv Italije (pobjeda 4:1).

Međutim, jednog čovjeka Pele nije uspio nadmašiti. Peleov otac Dondinho koji je u svoje vrijeme bio nogometaš Fluminensea na jednom susretu zabio je čak pet pogodaka glavom.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.