Pele: Ostanite pozitivni i gledajte Brazil na Svjetskom prvenstvu!

LEGENDARNI nogometaš nalazi se u bolnici.

Главная страница » Pele: Ostanite pozitivni i gledajte Brazil na Svjetskom prvenstvu!

LEGENDARNI brazilski nogometaš Pele (82) u vrlo je lošem zdravstvenom stanju. Prije nekoliko dana premješten je na palijativnu skrb, gdje mu se ublažavaju bolovi i olakšava inače otežano disanje, javlja brazilski Folha de Sao Paulo. Liječnici su odlučili prekinuti s kemoterapijom jer Peleovo tijelo više ne reagira na nju.

Palijativna skrb primjenjuje se kod pacijenata koji boluju od neizlječivih bolesti koje značajno skraćuju životni vijek. Cilj palijativne skrbi je umanjiti bol i neugodne simptome bolesti do prirodne smrti oboljelog. Najčešće se koristi upravo kod oboljelih od karcinoma.

Pele se danas oglasio putem svog službenog Instagrama, na kojem je svojim obožavateljima poručio: “Moji prijatelji, želim da svi budu mirni i pozitivni. Jak sam, s puno nade i držim se svog liječenja kao i obično.

Želim zahvaliti cijelom medicinskom osoblju za svu brigu i njegu koju sam primio. Imam puno vjere u Boga i svaka poruka ljubavi koju dobijem od vas diljem svijeta drži me punim energije. Gledajte Brazil na Svjetskom prvenstvu!”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.