Perez: Nogomet je bolestan

PREDSJEDNIK Reala Florentino Perez smatra kako je europski nogomet bolestan, dodavši kako su potrebne promjene kako bi se zaustavilo udaljavanje mlađih navijača od sporta.

Главная страница » Perez: Nogomet je bolestan

PREDSJEDNIK Reala Florentino Perez smatra kako je europski nogomet bolestan, dodavši kako su potrebne promjene kako bi se zaustavilo udaljavanje mlađih navijača od sporta. Perez je ponovo hvalio i projekt Superlige sastavljene od elitnih klubova Starog kontinenta.

“Naš voljeni sport je bolestan, posebno u Europi i, naravno, u Španjolskoj. Nogomet gubi svoju poziciju vodećeg svjetskog globalnog sporta”, izjavio je Perez na skupštini kluba. “Najviše zabrinjava činjenica da su mladi sve manje zainteresirani za nogomet. Aktualna natjecanja, kako su danas koncipirana, ne izazivaju interes gledatelja, osim u završnici”, dodao je.

Perez je bio jedan od ključnih arhitekata europske Superlige, koja je propala za manje od 48 sati nakon što je u travnju pokrenuta inicijativa o formiranju natjecanja za europske “teškaše”. Projekt Superlige je propao nakon silnog pritiska UEFA-e, nacionalnih vlada i navijača.

“S Liverpoolom smo igrali samo devet puta u 67 godina”

Međutim, Superliga je tužila UEFA-u i FIFA-u na španjolskom sudu, a presuda se očekuje iduće godine.

“Superliga ostaje usred europskih sudskih procesa koji osporavaju UEFA-in monopol u europskom nogometu”, poručio je Perez koji smatra kako bi navijačima trebalo ponuditi utakmice između najjačih momčadi i s najboljim igračima na svijetu tijekom cijele godine.

“Ako pogledamo zadnje finaliste Lige prvaka, Liverpool, slavnu momčad šest europskih kupova, ispada da smo s njima igrali samo devet puta u 67 godina”, istaknuo je prvi čovjek Kraljevskog kluba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.