Petar Popović: Veći je pritisak na Ciboni, bit će neizvjesno do zadnjeg napada …

Nakon četiri odigrane utakmice posve je teško davati bilo kakve prognoze , jer se pokazalo kako su svi rezultati govorili u prilog neizvjesnosti , rekao bih gotovo do zadnjeg napada. Stoga odmah u startu želim kazati kako su izgledi podjednaki, odnosno pedeset posto Ciboni, pedeset posto Zadru! Ono…

Главная страница » Petar Popović: Veći je pritisak na Ciboni, bit će neizvjesno do zadnjeg napada …

Nakon četiri odigrane utakmice posve je teško davati bilo kakve prognoze , jer se pokazalo kako su svi rezultati govorili u prilog neizvjesnosti , rekao bih gotovo do zadnjeg napada. Stoga odmah u startu želim kazati kako su izgledi podjednaki, odnosno pedeset posto Ciboni, pedeset posto Zadru!

Ono što je također bilo primjetno,  jeste mali broj poena, što u jednu ruku kazuje o dobrim obranama iz čega proizlazi i manje dobar napadački učinak na obje strane. Nadalje, svima je jasno kako Zadar uz potporu publike može i pokriti neke stvari koje izgledaju manje dobro, ali i podignuti razinu svoje agresivnosti u igri na koju Cibona, konkretno, na Višnjiku, u utakmici koja je odlučivala hoće li ili neće biti „majstorice”, nije imala potpuni odgovor.

Ali, i kao gost u Draženovom domu kroz sezonu je Zadar pravio Ciboni probleme uzimao pobjede kad su se možda najmanje nadali. I kroz tu prizmu treba gledati ovaj odlučujući ogled u kojem je ulog doista velik i sve stane u jednu utakmicu nakon koje nema prigode za ispravak. Držim kako je u jednoj dobroj mjeri pritisak na Ciboni koja igra, vjerujem pred punim tribinama, pa je pitanje mogu li se nositi s time. Jer, objektivno gledajući mlada su momčad kojoj ne manjka talenta, dok Zadar ima momčad koja je lani osvojila naslov prvaka i mnogi su igrači sudjelovali u kreiranju tog trijumfa.

Opet, gledano kroz to tko ima više energije, onda je prednost na strani Cibone, međutim, nekad ta brzinu zna odvesti u pogreške ukoliko se suparnik dobro pripremi za takav način njihove igre. Zadar je pokazao da se može suprotstavi, tako da se može zaključiti kako će pitanje pobjednika odlučivati, moguće je jedna lopta ili jedan napad. Uglavnom, puno rezultatske neizvjesnosti je pred svima, ne samo onima koji će igrati nego i gledati.

Znam isto tako da će Zadar na „ zelenom sektoru” imati svoju podršku, nasuprot brojnijoj Ciboninoj „struji”! Neka pobjedi tko bude bolji i da sve prođe u sportskom ozračju.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.