Počelo je uređivanje Spaladium Arene za vaterpolski EP: teški šleperi unijeli su prve profile za bazen, radovi će trajati do tri tjedna

Točno u podne u Banovini je počeo sastanak na relaciji Grad Split – Hrvatski vaterpolski savez. No, kaubojska referenca tu prestaje, obračuna nije bilo, dapače. Tonovi su usklađeni, instrumenti uštimani i splitsko domaćinstvo Europskog prvenstva u vaterpolu ide dalje po svom programu. Bio je to radn…

Главная страница » Počelo je uređivanje Spaladium Arene za vaterpolski EP: teški šleperi unijeli su prve profile za bazen, radovi će trajati do tri tjedna

Točno u podne u Banovini je počeo sastanak na relaciji Grad Split – Hrvatski vaterpolski savez. No, kaubojska referenca tu prestaje, obračuna nije bilo, dapače. Tonovi su usklađeni, instrumenti uštimani i splitsko domaćinstvo Europskog prvenstva u vaterpolu ide dalje po svom programu.

Bio je to radni sastanak, čekalo se da u sedlo sjedne novi/stari gradonačelnik Ivica Puljak sa svojim suradnicima i da se krene u realizaciju velikog sportskog projekta koji će se dogoditi u Spaladium Areni od 27. kolovoza do 10. rujna.

Baš je Spaladium Arena bila sporna, odnosno račun je u razdoblju između “dva Puljka” bio blokiran od strane Grada Splita na ime neplaćenih komunalnih doprinosa, no ta je blokada sada skinuta i Europske prvenstvo može dalje.

– Suradnja s gradonačelnikom Puljkom je odlična, imamo dobrog partnera i organizacije ide prema planu – kazao nam je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin.

A da je tako dalo se naslutiti i prije sastanka, već u sedam sati ujutro u Spaladium Arenu su stigli šleperi. Za volanom jednoga od njih, za potrebe snimanja, bio je i Galeb Roko, maskota vaterpolskog Eura. Šleperi su počeli dovoziti dijelove za bazenske školjke koje će biti postavljene u dvorani. Na nedavno okončanom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti igralo se na otvorenim bazenima, a znale su utakmice biti i u 14 – 15 sati. Po velikoj žegi koja je dobrim dijelom ispraznila tribine. Ovdje, u splitskoj dvorani, ljubitelji vaterpola moći će uživati u nikad boljim uvjetima.

– Ideja nam je od početka da se bazeni do kraja montiraju barem sedam dana prije početka natjecanja, tako da se imamo vremena uhodati. Nemamo razloga sumnjati da će i biti tako. U glavnu dvoranu ide veliki bazen, a manji, za zagrijavanje, će biti u manjoj dvorani Spaladium Arene. Njega zapravo nećemo ni vidjeti, on služi samo za zagrijavanje i od njega će posebnim koridorom vaterpolistice i vaterpolisti dolaziti na glavni bazen na svoje utakmice – kazao nam je Drnasin.

Reprezentacija u Kranju

A naša reprezentacija pod vodstvom izbornika Ivice Tucka je u Kranju gdje se pripremaju za Split. U Kranju će odraditi bazične pripreme do 28. srpnja, a izbornika je dočekala jedna neugodna vijest, zasad je zbog zdravstvenih problema otpao Ante Vukičević.

– Anti je prije nekoliko dana pozlilo u Francuskoj, u Marseillesu gdje igra odnosno živi. Radi se o hipertenziji ili povišenom tlaku zbog čega je u jednom trenutku nakratko izgubio svijest. Još ne znamo točno o čemu se radi. Mora nabaviti pretrage, mi smo mu ponudili da ih obavi Hrvatskoj. Prvi pregled je imao u Francuskoj, u ponedjeljak će mislim razgovarati s klupskim liječnikom u Marseilleu. Moramo točno vidjeti o čemu se radi, ali dok se sve to skupa ne završi i dok ne dobijemo punu sliku, nikome ne pada na pamet bilo što riskirati i zato ga zasad nema u Kranju – rekao je izbornik Tucak.

Popis kandidata za Europsko prvenstvo u Splitu

VRATARI

1. Marko Bijač (Olympiacos) – dolazi malo kasnije u Kranj

2. Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)

3. Ivan Marcelić (Jadran)

4. Jerko Jurlina (Mladost)

CENTRI

5. Ivan Krapić (Noisy-le-Sec)

6. Josip Vrlić (Radnički Kragujevac) – dolazi početkom kolovoza na pripreme u Šibenik

7. Lovro Paparić (Vouliagmeni)

8. Antonio Dužević (Jadran)

9. Branimir Herceg (Mladost)

BRANIČI

10. Rino Burić (Jadran)

11. Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje)

12. Matias Biljaka (Jug Adriatic osiguranje)

NAPADAČI

13. Luka Bukić (Jadran)

14. Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje)

15. Konstantin Harkov (Brescia)

16. Ante Vukičević (Marseille) – čekaju se liječnički nalazi

17. Franko Lazić (Jug Adriatic osiguranje)

18. Jerko Marinić Kragić (Jadran)

19. Andrija Bašić (Waspo 98 Hannover)

20. Dario Rakovac (Mladost)

21. Filip Kržić (Jug Adriatic osiguranje)

22. Ivan Domagoj Zović (bez kluba)

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.