Policija istražuje Romu, Lazio i Salernitanu, prati se trag novca u isplatama za transfere igrača

Talijanska policija ušla je u urede klubova Serie A Rome, Lazija i Salernitanea i započela istragu o isplatama za transfere u posljednjem razdoblju, javlja talijanska novinska agencija ANSA. U slučaju Rome, organi kaznenog progona ispitivali su razdoblje od 2017. do 2021. godine, kada su dionice klu…

Главная страница » Policija istražuje Romu, Lazio i Salernitanu, prati se trag novca u isplatama za transfere igrača

Talijanska policija ušla je u urede klubova Serie A Rome, Lazija i Salernitanea i započela istragu o isplatama za transfere u posljednjem razdoblju, javlja talijanska novinska agencija ANSA. 

U slučaju Rome, organi kaznenog progona ispitivali su razdoblje od 2017. do 2021. godine, kada su dionice kluba iz glavnog grada Italije još bile na burzi u Milanu. U Romi su izrazili punu suradnju s vlastima i želju da se okolnosti što prije razjasne. Potvrdila je da su pod istragom neki bivši i sadašnji izvršni direktori, kao i bivši predsjednik James Pallotta i njegov nasljednik Dan Friedkin.

S rimskim Lazijem i Salernitanom istražuju međusobne ugovore iz vremena kada je vlasnik oba kluba istovremeno bio Claudio Lotito. Za Lazio se navodi da izdaje fakture za nepostojeće transakcije i da zbog toga krivotvori bilance. Lazio je objavio da su sve bilance i ostali dokumenti uvijek dostupni istražiteljima te da žele rezultate što prije.

Lotito je morao staviti dionice Salernitane na tržište u lipnju 2021., kada je momčad promovirana u najvišu talijansku ligu, jer prema pravilima nitko ne može posjedovati dvije ili više talijanskih momčadi na istoj razini natjecanja.

Kako ponuda Danila Iervolina nije prihvaćena, Talijanski nogometni savez (FIGC) odredio je rok za prodaju novom vlasniku do kraja godine, inače će Salernitana ispasti. Klub je u priopćenju za javnost poručio da događaji oko prodaje nisu predmet istrage, već poslovi iz prošlosti.

Financijske manipulacije čelnika talijanskih klubova često su na meti talijanskih poreznih i pravosudnih tijela, policije i FIGC-a. Potonji je Juventusu krajem siječnja oduzeo 15 bodova zbog nepravilnosti u poslovanju, a također je izrekao duge zabrane djelovanja u nogometu bivšoj upravi Juventusa, na čelu s bivšim predsjednikom Andreom Agneillijem, Fabiom Paraticijem, Federicom Cherubinijem i drugim bivšim članovima upravnog odbora.

Uprava Juventusa žalila se na najnoviju kaznu Talijanskom olimpijskom odboru, ročište je zakazano za 19. travnja.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.