Potrošili stotinjak milijuna eura na pojačanja: ‘Topnici’ opet tuku pravom municijom

„Topnici” opet tuku! Ovaj put se koristi prava „municija”, nisu više ćorci. Arsenal se vratio. Ili je to, pak, prerano konstatirati nakon pet odigranih pripremnih susreta Momčad Mikela Artete pobijedila je svih pet, a posljednji im je sjeo baš onako – po guštu. Naime, s 4:0 isprašili su mrske rival…

Главная страница » Potrošili stotinjak milijuna eura na pojačanja: ‘Topnici’ opet tuku pravom municijom

„Topnici” opet tuku! Ovaj put se koristi prava „municija”, nisu više ćorci.

Arsenal se vratio. Ili je to, pak, prerano konstatirati nakon pet odigranih pripremnih susreta? Momčad Mikela Artete pobijedila je svih pet, a posljednji im je sjeo baš onako – po guštu. Naime, s 4:0 isprašili su mrske rivale Chelsea.

Ponavljamo, radi se samo o „sparingu”. Pripreme ne treba uzimati preozbiljno. Druga je to pjesma kada krenu prave, natjecateljske utakmice. No, njihovim navijačima puno znači i ovo malo „cukra”. Jer gorke su bile prijašnje sezone. Kao članovi povijesne velike četvorke, posljednjih su sezona daleko od vrha. Rivali su odmaknuli daleko. Konkurenti bjesomučno troše, ali i osvajaju trofeje, dok je Arsenal tapkao u mraku.

Odriješili kesu

Pomak se konačno dogodio ovog ljeta. Odriješili su kesu i krenuli u šoping. Najzvučnije pojačanje zasigurno je Gabriel Jesus koji je iz Manchester Cityja stigao za 52 milijuna eura. Nedostajao im je „killer” u vrhu napada i baš njega su dobili. Brazilac je sjajno kliknuo.

Zabio je dva pogotka Nürnbergu te po jedan Evertonu i Chelseaju. U redovima momčadi iz sjevernog Londona je, čini se, prodisao nakon par godina stagniranja među „građanima”.

Sletio je i Fabio Vieira iz Porta za 35 milijuna, a friško i za istu sumu i Oleksandr Zinčenko, također iz Cityja. Arteta baš voli kupovati među „svojima”… Popunio je tako tri pozicije koje su bile tanke. Zakrpana je rupa u vrhu napada, a to je ipak najvažnije. Stotinjak milijuna eura nakon – eto Arsenala opet u igri.

Hoće li zaista biti konkurentni jednom kada krene Premiership. City, Liverpool i Chelsea u pravilu su pretplaćeni na mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Za četvrto je, već tradicionalno, velika borba. Konkurenata je puno, „plavci” su malko potonuli, dok su u Tottenhamu nikad veće ambicije. Bit će zanimljivo vidjeti do kojeg će se mjesta u tom društvu probiti ovaj novi, uzbudljivi Arsenal.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.