Potvrđena borba karijere Alena Babića. Borit će se za pojas svjetskog prvaka

SAVAGE je datum borbe potvrdio objavom na svom Instagramu.

Главная страница » Potvrđena borba karijere Alena Babića. Borit će se za pojas svjetskog prvaka

HRVATSKI boksač Alen Babić borit će se 22. travnja za naslov prvaka u bridger-kategoriji WBC-a. Babić (11-0) je prije nekoliko dana objavio da će se boriti protiv poljskog borca Lukasza Rozanskog (14-0). Savage je datum borbe potvrdio objavom na svom Instagramu.

“Službeno je da službenije ne može biti. Putovanje koje je započelo prije 12 godina doseglo je vrhunac. Dao sam sve od sebe i nikad se nisam osvrtao. Nemam ni vremena gledati unatrag jer moje ime će zauvijek ostati upisano u povijesti boksa. Voljan sam ići tamo gdje ne ide nitko i napraviti sve što treba”, objavio je Babić.

Može postati prvak u novoj kategoriji

Babić se htio boriti, kao i dosad, pred britanskom publikom, ali je na dražbi najveću ponudu za organizaciju borbe dao KO Promotions i odlučio borbu organizirati u Poljskoj. Borba će se održati u Rzeszowu. 

KO Promotions će boksačima dati po 191.250 dolara, a još 42 i pol tisuće dobit će novi prvak pa će tako ukupno KO Promotions podijeliti 425 tisuća dolara. Matchroom Boxing, koji je htio borbu organizirati u Velikoj Britaniji, nudio je 100 tisuća dolara manje.

Rozanski je moćni nokauter i čak je 13 od 14 pobjeda ostvario nokautom. Posljednju borbu odradio je u petom mjesecu 2021., kada je u prvoj rundi nokautirao Artura Szpilku. Babić se borio prošle godine, kada je pobijedio Adama Balskog, i tada je osvojio WBC Silver pojas koji mu je omogućio borbu za titulu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.