Povratak na Gripe: hrvatski reprezentativac i dojučerašnji kapetan Zadra novo je pojačanje splitskih ‘žutih‘

Dominik Mavra novi je igrač Splita. Dosadašnji, dugogodišnji kapetan Zadra, reprezentativac Hrvatske iduće će sezone nositi dres kluba s Gripa. Mavra je treće zvučno ime koje je Split dogovorio ovog ljeta, nakon što su čelnici kluba uspjeli zadržati Amerikanca Shannona Shortera i vratiti iz Gorice M…

Главная страница » Povratak na Gripe: hrvatski reprezentativac i dojučerašnji kapetan Zadra novo je pojačanje splitskih ‘žutih‘

Dominik Mavra novi je igrač Splita. Dosadašnji, dugogodišnji kapetan Zadra, reprezentativac Hrvatske iduće će sezone nositi dres kluba s Gripa.

Mavra je treće zvučno ime koje je Split dogovorio ovog ljeta, nakon što su čelnici kluba uspjeli zadržati Amerikanca Shannona Shortera i vratiti iz Gorice Matu Kalajžića. Bit će to povratak 28-godišnjeg Mavre u grad pod Marjanom, iako je on nedavno, prošlog mjeseca postao i splitski zet. Mavra je igrač Splita već bio prije deset godina, u sezoni 2012/13. Tada je Mavra na Gripe stigao kao mladi i talentirani košarkaš. Sada se u najboljim igračkim godinama vraća u dres „žutih”. U karijeri je ovaj iskusni razigravač igrao i za Zagreb, Cibonu, poljsku Dabrowu, Karpoš Sokole i MZT iz Sjeverne Makedonije, španjolski Joventut, litavski Lietkabelis, slovensku Krku. Zadnje tri godine bio je u Zadru.

Mavra je trenutno na pripremama reprezentacije Hrvatske za predstojeći Eurobasket i kvalifikacije za iduću kontinentalnu smotru, pa će se momčadi koja je s pripremama krenula jučer naknadno priključiti.

– Drago mi je što sam tu. Suba i Teo (sportski direktor Teo Čitzmić i trener Srđan Subotić, nap.a.) su pokazali veliku želju da dođem, svidjelo mi se što žele u ovoj sezoni i to je presudilo na kraju. Nadam se da ćemo imati kvalitetnu sezonu i ostvariti sve ciljeve koji su pred nama – kazao je Mavra poslije potpisa ugovora.

S Mavrom, Kalajžićem, Shorterom, na vanjskim pozicijama, uz eventualni ostanak Roka Ukića ako odluči nastaviti karijeru, Split će itekako imati što reći u borbi za trofeje u domaćim natjecanjima. Uz Mavru, Shortera, Nikolu Đogu koji stiže iz Kanade, trojac koji će se naknadno priključiti, na početku priprema Subotićeve momčadi su bili Kalajžić, Vuko, Runjić, Jukić, Šarić, Gizdavčić, Perkušić te juniori Lisica i Maraš, a tu je i Dubravčić. Split je i dalje u razgovorima s potencijalnim novim igračima na unutarnjim i vanjskim pozicijama, a prioritet je pritom svakako pozicija centra.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.