Povratak u europski nogomet: Fabio Cannavaro korak do klupe Beneventa

Talijanski nogometni stručnjak Fabio Cannavaro (49) korak je do preuzimanja klupe talijanskog drugoligaša Beneventa, prenose talijanski mediji. Cannavaro je trenutačno bez posla nakon što je u rujnu prošle godine napustio redove kineskog prvoligaša Guangzhou Evergrandea kojeg je vodio u dva navrata,…

Главная страница » Povratak u europski nogomet: Fabio Cannavaro korak do klupe Beneventa

Talijanski nogometni stručnjak Fabio Cannavaro (49) korak je do preuzimanja klupe talijanskog drugoligaša Beneventa, prenose talijanski mediji.

Cannavaro je trenutačno bez posla nakon što je u rujnu prošle godine napustio redove kineskog prvoligaša Guangzhou Evergrandea kojeg je vodio u dva navrata, 2014-15, te od ponovo od studenog 2017.

Cannavaro se počeo baviti trenerskim poslom dvije godine nakon što je 2011. objesio kopačke o klin i radio je kao pomoćnik u Al-Ahliju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Potom je postao glavni trener kineskog prvoligaša Guangzhoua, a zatim Al-Nassra iz Saudijske Arabije.

U Guangzhou se vratio 2017. godine, a tijekom boravka u Kini manje od dva mjeseca je vodio i kinesku reprezentaciju koju je napustio kako bi se maksimalno posvetio klubu.

U veljači ove godine izjavio je kako je spreman vratiti se u Europu kako bi iznova započeo svoju trenersku karijeru.

Cannavaro je 2006. godine kao kapetan predvodio reprezentaciju Italije do svjetskog naslova, a te je godine u izboru FIFA-e proglašen najboljim nogometašem svijeta.

Tijekom karijere je igrao za Napoli, Parmu, Iner, Juventus, Real Madrid i Al Ahli.

Benevento se trenutačno nalazi na 13. mjestu Serie B.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.